Santorini (Thira)
Naxos
Färjor till Kykladerna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Thira (Santorini) till Naxos

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 29 avångar i veckan mellan Thira (Santorini) och Naxos. Denna sträcka trafikeras av 4 rederier, Blue Star Ferries, Golden Star Ferries, Minoan Lines & SeaJets. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Thira (Santorini) och Naxos.

Tidtabeller Thira (Santorini) till Naxos

Färjor mellan Thira (Santorini) och Naxos avgår vanligtvis från Thira (Santorini), ca 06:00. Överfarten tar ungefär 1h 56m.

Färjepriser mellan Thira (Santorini) och Naxos

Priserna på en överfast från Thira (Santorini) till Naxos varierar oftast mellan 732kr och 3271kr*. Genomsnittspriset är 2001kr*. De billigaste priserna mellan Thira (Santorini) och Naxos är ca 304kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 1946kr*. Genomsnittspriset för en bil är 3464kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Naxos och Thira (Santorini)?

Det är ungefär 45.1 miles (72.6km) eller 39.2 sjömil mellan Thira (Santorini) och Naxos.

Kan jag resa med bil mellan Thira (Santorini) och Naxos?

Ja, med Blue Star Ferries, Golden Star Ferries, Minoan Lines, SeaJets kan du resa med bil på sträckan mellan Thira (Santorini) och Naxos. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Thira (Santorini) och Naxos.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Thira (Santorini) och Naxos?

Ja, fotpassagerare kan resa med Blue Star Ferries, Golden Star Ferries, Minoan Lines, SeaJets mellan Thira (Santorini) och Naxos.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Santorini (Thira) - Naxos Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 4
Operatörer Blue Star Ferries, Golden Star Ferries, Minoan Lines & SeaJets
Genomsnittligt pris 2026 kr.*
Genomsnittliga dagliga avgångar 4
Genomsnittliga veckovisa avgångar 30
Genomsnittlig seglingstid 1h 55m
Snabbaste seglingstid 1h 10m
Första färjan 06:00
Sista färjan 15:45
Avstånd 39 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Thira till Naxos?

  Färjeresan från Thira till Naxos tar ungefär 1h 41m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Thira till Naxos?

  Priserna för färjan mellan Thira - Naxos varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 110 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Thira - Naxos?

  4 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Thira och Naxos, dessa är
  • Blue Star Ferries
  • SeaJets
  • Golden Star Ferries
  • Minoan Lines
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Thira - Naxos?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Thira - Naxos, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Thira - Naxos?

  Ja, mellan Thira - Naxos kan du resan utan bil med
  • Blue Star Ferries
  • SeaJets
  • Golden Star Ferries
  • Minoan Lines
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Thira - Naxos?

  Ja, du kan resa med bil mellan Thira - Naxos med
  • Blue Star Ferries
  • SeaJets
  • Golden Star Ferries
  • Minoan Lines
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Thira - Naxos?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Blue Star Ferries
  • SeaJets
  • Golden Star Ferries
 • Vad är avståndet från Thira till Naxos?

  Det är uppskattningsvis 39 sjömil mellan Thira och Naxos.

Så tycker våra kunder om Färjor från Santorini (Thira) till Naxos

 • "Snabb båtresa"

  Vi tog färjan Seajet mellan Milos och Sifnos. Snabb och modern katamaran. Fungerar utmärkt. Enda problemet är att man måste ha biljetter i pappersform fast man gör bokningen på internet. Det var i sista stund som vi upptäckte det och vi fick springa till en resebyrå i hamnen som skrev ut papperbiljetter. Kändes omodernt!

  'Seajet2' travelled on Seajet2

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Most things very good."

  Impossibel to sit in the cafe and eat, from the beginning people was sitting there for the whole trip, even sleeping. Often using 2 chairs (one for their foots)

  'Blue Star Naxos' travelled on Blue Star Naxos

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Santorini (Thira)

Santorini, eller Thira för att ge ön sitt officiella namn, är en grekisk ö som ligger i södra Egeiska havet ca 200 km sydost om det grekiska fastlandet. Det är en del av Kykladernas ögrupp och tillsammans med Anafi är det den enda platsen i Europa som har ett varm ökenklimat. Varje besök till Santorini bör innehålla en yachtkryssning till de tre öarna som våldsamt skapats under ett vulkanutbrott under antiken. Öarna kallas Nea Kammeni, Palea Kammeni och Thirassia och deras placering mittemot den västra delen av ön ger besökarna möjlighet att faktiskt se vulkanen och alla dess underverk. Fira, huvudstaden i Santorini, ligger uppe på kanten av en imponerande 260 meter hög klippa, och erbjuder besökarna en imponerande utsikt över vulkanen. Fira stad är full av små vitkalkade hus av traditionell kykladisk arkitektur, kyrkor med blå kupoler och gator fyllda med alla typer av affärer, restauranger, kaféer och barer.

Ön Santorini har två hamnar. Den stora hamnen är Athinios, dit alla färjor och kommersiella båtar anländer. Där finns också den gamla hamnen som oftast används för kryssningsfartyg. Från huvudhamnen, kan färjor tas till Pireus, Rafina och de andra öarna i Kykladerna. Både konventionella och höghastighetsfärjor trafikerar dessa rutter.


Guide till Naxos

Den grekiska ön Naxos ligger i Egeiska havet och är en del av Kykladerna ögrupp. Det är en ö av kultur, med många inslag av det klassiska Grekland tydligt närvarande. Under årens lopp har det utseendemässigt av Naxos har också starkt influerad av sina Byzantium, frank och venetianska förflutna, som alla har lämnat något helt unikt och annorlunda. Naxos har särskilt bördig jord och producerar enorma skördar av både oliver och vindruvor, och sin egen Naxian vin har blivit något av en specialitet för ön. Med charmiga bergsbyar, fantastiska stränder och oändligt grekisk solsken, är det lätt att se varför ön har blivit så populärt.

Det finns mycket mer till Naxos än sina stränder och kuster, med ett utbud av naturliga attraktionerna som ligger runt Hora historiska centrum, såsom dess venetianska borgen, och inom Tragaea regionen och dess otaliga charmiga byar. Filoti är den största av alla byar inom Tragaea och står vid sidan berget Zeus. En annan anmärkningsvärd bergsby på Naxos är Apiranthos, intill berget Fanari, där enkel grekisk arkitektur och en trio av museer väntar. Vandring är ett populärt tidsfördriv i bergen, med ett antal rekommenderade spår tillgängliga, passande alla förmågor.

Öns porten är också beläget i Chora. Från hamnen färjorna avgår i Pireus Aten) och de andra öarna i Kykladerna.


Thira till Naxos Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 27/11/2023 och 2023-12-03


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
SeaJets 09:35 13:00 3 timmar 25 minuter Mån
Blue Star Ferries 15:30 17:30 2 timmar Tis, Sön
Blue Star Ferries 15:30 17:45 2 timmar 15 minuter Lör
Blue Star Ferries 15:45 17:45 2 timmar Mån, Ons, Fre
Blue Star Ferries 17:00 19:15 2 timmar 15 minuter Tors

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.