Koufonissi till Paros färja

Koufonissi Paros rutten ansluter Kykladerna med Kykladerna och körs för tillfället av 2 rederier. Blue Star Ferries service kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid på runt 3 timmar 20 minuter när Hellenic Seaways servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 1 timme 40 min.

Så det är kombinerat 10 överfarter som erbjuds vecka på Koufonissi Paros rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Koufonissi - Paros färjerederier

  • Blue Star Ferries
    • 3 Avgångar per vecka 3 tim 20 min
    • Få pris
  • Hellenic Seaways
    • 7 Avgångar per vecka 1 timme 40 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Koufonissi Paros

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Koufonissi Paros är en bil och 2 passagerare.

Koufonissi guide

Koufonisia är en grekisk ö som ligger i Kykladernas ögrupp och ingår i kommunens Naxos och Lesser Kykladerna. Koufonisia består av tre större öar, Kato (Nedre) och Pano (övre) Koufonisi, och Keros. Geografiskt är det beläget på den sydöstra sidan av Naxos och på den västra sidan av Amorgos. Obebodda Keros är en skyddad arkeologisk plats från vilken ett stort antal fornkykladiska konstverk har grävts fram på 2000-talet. Kato Koufonisi ligger intill Pano Koufonisi, Shoinousa och Keros och är näst intill obebodd. Den mest karakteristiska åsynen av ön är den lilla kyrkan Panagia är byggd på piren, på toppen av antika ruiner. Endast fiske- och turistbåtar förankrar i den lilla, pittoreska hamnen. Pano Koufonisi är den minsta och mest tätbefolkade ön i Kykladerna gruppen. Den vita väderkvarnen på östra sidan av hamnen välkomnar besökare när de anländer till ön. Avvecklingen av Chora på den sydvästra kusten av Koufonisi är ett typiskt exempel på kykladisk arkitektur.

Paros guide

Den grekiska ön Paros är en del av Kykladerna ögrupp i Egeiska havet. Det är en mycket populär semesterdestination och ligger bara en kort hop från ön Naxos, cirka en timme med färja. Paros har fått ett rykte om att vara en extremt välkomnande trevlig ö. Det är den näst största av Kykladerna och är fullmatat med kvalitet attraktioner för alla. Besökare på Paros kommer att kunna delta i vattensporter, njuta av de grekiska tavernor kantar Parikia havet, och utforska kyrkan Panagia Ekatantapiliani, som är känd för att går tillbaka så långt som 326 e Kr. Det finns också ett antal stränder på Paros, såsom Agia Irini, Farangas, Kato och Logaras.

Öns hamn är i Parikia och är värd både konventionella färjor och höghastighetsfärjor. Färjor avgår generellt till Pireus och till de andra öarna i Kykladerna.