Folegandros till Serifos färja

Folegandros Serifos rutten ansluter Kykladerna med Kykladerna och körs för tillfället av 3 rederier. Zante Ferries kör upp till 1 gånger vecka, Sea Jets 9 gånger per vecka & Hellenic Seaways kör upp till 1 gånger vecka.

Det är kombinerat 11 överfarter vecka på Folegandros Serifos överfarten mellan Kykladerna och Kykladerna och med 3 olika rederier. Vi råder dig att jämnaföra för att få fram den bästa tiden och resan för dig.

Folegandros - Serifos färjerederier

 • Zante Ferries
  • 1 Avgång per vecka 2 tim 30 min
  • Få pris
 • Sea Jets
  • 9 Avgångar per vecka 2 tim 30 min
  • Få pris
 • Hellenic Seaways
  • 1 Avgång per vecka 11 tim 40 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Folegandros Serifos

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Folegandros Serifos är en bil och 2 passagerare.

Folegandros guide

Folegandros är en grekisk ö i Egeiska havet och utgör en del av Kykladernas ögrupp tillsammans med Sikinos, Ios, Anafi och Santorini. Den lilla ön, cirka 32 kvadratkilometer, har cirka 765 invånare och tre byar; Chora, Karavostasis, som också är öns hamn, och Ano Meria. Vid Folegandros kyrka Panaghia, som ligger på toppen av en kulle, erbjuds besökarna en trevlig promenad med magnifik utsikt Chora och av öns västkust. Folegandros har ett antal fina stränder men alla är ganska svåra att nå. Vissa kräver en liten promenad eller så kan de nås med båt. De två stränder som kan nås med bil är stränderna vid Karavostasi och Angali.

Ön kan nås med konventionell färja, higspeedfärja eller Flying Dolphin från Pireus, Rafini, de andra öarna i Kykladerna, Kreta, Rhodos och resten av Dodekaneserna och East Egeiska öarna. Resetiderna varierar beroende på destination och färjetyp, från 3,5 timmar till 11 timmar. Öns hamn, Karavostasi, har några butiker och restauranger för besökare att njuta av.

Serifos guide

Den grekiska ön Serifos är ett perfekt resmål för en avkopplande semester. Det är en typisk kykladisk ö i Egeiska havet, med vita byar, tysta hamnar, gyllene stränder, kala kullar och vackra landskap. Ön har inte ändrats av de relativt låga nivåer av turismen, särskilt i jämförelse med vissa andra grekiska öar. Bortsett från att njuta av havet, sol och sand på en av öns 72 fantastiska stränder, kan besökarna gå cykla eller vandra längs de sju spår på ön, dykning i de gamla gruvorna eller i vraket världskriget, eller sightseeing i fortress- liknande klostret Taxiarches, byggd på 1600--talet. Chora är den mest pittoreska platsen på ön och byggdes på sluttningarna av ett berg och har fantastisk utsikt över Egeiska havet. De mest besökta platserna på ön är städerna Livadi och Livadakia.

Ön nås med konventionella och hög hastighet färjor. Under sommarmånaderna, det finns färjor som ansluter Serifos med andra närliggande öar, såsom Sifnos, Naxos, Paros, Santorini, Kythnos etc.