Färja från Katapola till Syros

Katapola Syros-rutten går mellan Kykladerna och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. SeaJets trafikerar den här sträckan upp till 1 gånger per vecka med en restid på runt 4 timmar 25 minuter när Golden Star Ferries servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 4 tim 25 min.

Det finns totalt 8 linjer att välja på vecka om du vill åka Katapola Syros-rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Katapola och Syros

  • SeaJets
    • 1 avgång(ar) per vecka 4 tim 25 min
    • Få pris
  • Golden Star Ferries
    • 7 avgångar per vecka 4 tim 25 min
    • Få pris

Guide till Syros

Även om den grekiska ön Syros tillhör Kykladernas ögrupp, är dess arkitektur mer medeltida än kykladisk. Huvudstaden på ön Syros, Ermoupolis, kännetecknas av sina eleganta venetianska herrgårdar, det pittoreska kvarteret Vaporia, de stora kyrkorna och de imponerande neoklassiska byggnaderna, såsom rådhuset och Apollo Theatre på det centrala torget. Stränderna i Syros är trevliga och avkopplande, med många turistanläggningar och boende som omger dem. Det finns tecken på boende på ön som går tillbaka till det 3:e årtusendet f.Kr. i regionerna Halandriani och Kastri. Resultat visar att det måste ha varit ett laboratorium för metallarbeten på ön, som hade handelsförbindelser med Mindre Asien. Under det 6:e århundradet f.Kr. var Syros ockuperat av Samians och många av Samos invånare flyttade till ön. På den tiden föddes den viktiga läkaren och filosofen Pherecydis i Syros och några år senare gick han till Samos och blev lärare i Pythagoras.