Kimolos till Milos färja

Kimolos Milos rutten ansluter Kykladerna med Kykladerna och körs för tillfället av 3 rederier. Zante Ferries kör upp till 4 gånger vecka, Sea Jets 4 gånger per vecka & Hellenic Seaways kör upp till 4 gånger vecka.

Det är kombinerat 12 överfarter vecka på Kimolos Milos överfarten mellan Kykladerna och Kykladerna och med 3 olika rederier. Vi råder dig att jämnaföra för att få fram den bästa tiden och resan för dig.

Kimolos - Milos färjerederier

 • Zante Ferries
  • 4 Avgångar per vecka 55 min
  • Få pris
 • Sea Jets
  • 4 Avgångar per vecka 30 min
  • Få pris
 • Hellenic Seaways
  • 4 Avgångar per vecka 55 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Kimolos Milos

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Kimolos Milos är en bil och 2 passagerare.

Kimolos guide

Kimolos är en grekisk ö i Kykladernas ögrupp i Egeiska havet. Ön ligger strax nordost om sin större granne, Milos ö, från vilken den avskiljs genom en kanal som är 1 km bred. Den enda staden på ön är Chorio som ligger på en kulle på västra sidan av ön. Chorio utstrålar en känsla av gammaldags charm prydd med den lysande arkitektoniska stilen i Egeiska havet. Silverkantade stränder, vittvättade väggar med blå målade fönster och de smala steniga gator som omger dem skapar ett konstnärligt landskap av lugn. Fylld med platser av intresse är det den viktigaste sightseeing platsen på ön. Beläget mitt emot Metropolitankyrkan Panagia Odigitria, finns det arkeologiska museet som har utställningar och arkeologiska fynd som visar historien om ön, inklusive fartyg och redskap från början 700-talet f.Kr. och är väl värt ett besök.

Öns hamn ligger i byn Psathi. Från hamnen kan man ta en konventionell eller Highspeed färja till Pireus. Färjor går även till Kithnos, Serifos, Sifnos, Milos och de övriga Kykladerna.

Milos guide

Den grekiska ön Milos är den mest västerländska ön i Kykladerna ögrupp. Den har cirka 5.000 invånare utspridda över 7 små städer (som Adamas Plaka. Milos är känd för de flesta som den plats där statyn av Venus eller Aphroditesom nu är i Louvren i Paris upptäcktes. Det är först nyligen som turismen har märkt de vackra stränderna i denna kykladiska ön, med dess klippor och sitt kristallklara vatten. Milos är också kallad "ön av färger" tack vare sina fantastiska skönhet av vulkaniskt ursprung.

Ön är ansluten till hamnen i Pireus i Aten alla de kykladiska öarna Dodekaneserna och Kreta med färjor och höghastighets katamaraner. Under högsäsong på sommaren finns det dagliga reguljära linjer till och från ön. Det finns två hamnar i Milos den viktigaste hamnen i Adamas och en annan hamn i Apollonia som förbinder ön Milos med öarna Kimolos och Glaronissia.