Santorini (Thira)
Syros
Färjor till Kykladerna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Thira (Santorini) till Syros

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 9 avångar i veckan mellan Thira (Santorini) och Syros. Denna sträcka trafikeras av 4 rederier, Cyclades Fast Ferries, Hellenic Seaways, Minoan Lines & SeaJets. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Thira (Santorini) och Syros.

Tidtabeller Thira (Santorini) till Syros

Färjor mellan Thira (Santorini) och Syros avgår vanligtvis från Thira (Santorini), ca 09:20. Överfarten tar ungefär 3h 9m.

Färjepriser mellan Thira (Santorini) och Syros

Priserna på en överfast från Thira (Santorini) till Syros varierar oftast mellan 815kr och 3354kr*. Genomsnittspriset är 2084kr*. De billigaste priserna mellan Thira (Santorini) och Syros är ca 566kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 2084kr*. Genomsnittspriset för en bil är 663kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Syros och Thira (Santorini)?

Det är ungefär 74.1 miles (119.2km) eller 64.4 sjömil mellan Thira (Santorini) och Syros.

Kan jag resa med bil mellan Thira (Santorini) och Syros?

Nej, inga rederier erbjuder just nu att resa med bil mellan Thira (Santorini) och Syros.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Thira (Santorini) och Syros?

Ja, fotpassagerare kan resa med Cyclades Fast Ferries, Hellenic Seaways, Minoan Lines, SeaJets mellan Thira (Santorini) och Syros.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Santorini (Thira) - Syros Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 4
Operatörer Cyclades Fast Ferries, Hellenic Seaways, Minoan Lines & SeaJets
Genomsnittligt pris 1872 kr.*
Genomsnittliga dagliga avgångar 1
Genomsnittliga veckovisa avgångar 9
Genomsnittlig seglingstid 3h 6m
Snabbaste seglingstid 2h 30m
Första färjan 09:20
Sista färjan 12:20
Avstånd 64 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Thira till Syros?

  Färjeresan från Thira till Syros tar ungefär 3h 51m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Thira till Syros?

  Priserna för färjan mellan Thira - Syros varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 113 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Thira - Syros?

  3 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Thira och Syros, dessa är
  • SeaJets
  • Minoan Lines
  • Cyclades Fast Ferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Thira - Syros?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Thira - Syros, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Vad är avståndet från Thira till Syros?

  Det är uppskattningsvis 64 sjömil mellan Thira och Syros.

Så tycker våra kunder om Färjor från Santorini (Thira) till Syros

 • "Snabb båtresa"

  Vi tog färjan Seajet mellan Milos och Sifnos. Snabb och modern katamaran. Fungerar utmärkt. Enda problemet är att man måste ha biljetter i pappersform fast man gör bokningen på internet. Det var i sista stund som vi upptäckte det och vi fick springa till en resebyrå i hamnen som skrev ut papperbiljetter. Kändes omodernt!

  'Seajet2' travelled on Seajet2

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Santorini (Thira)

Santorini, eller Thira för att ge ön sitt officiella namn, är en grekisk ö som ligger i södra Egeiska havet ca 200 km sydost om det grekiska fastlandet. Det är en del av Kykladernas ögrupp och tillsammans med Anafi är det den enda platsen i Europa som har ett varm ökenklimat. Varje besök till Santorini bör innehålla en yachtkryssning till de tre öarna som våldsamt skapats under ett vulkanutbrott under antiken. Öarna kallas Nea Kammeni, Palea Kammeni och Thirassia och deras placering mittemot den västra delen av ön ger besökarna möjlighet att faktiskt se vulkanen och alla dess underverk. Fira, huvudstaden i Santorini, ligger uppe på kanten av en imponerande 260 meter hög klippa, och erbjuder besökarna en imponerande utsikt över vulkanen. Fira stad är full av små vitkalkade hus av traditionell kykladisk arkitektur, kyrkor med blå kupoler och gator fyllda med alla typer av affärer, restauranger, kaféer och barer.

Ön Santorini har två hamnar. Den stora hamnen är Athinios, dit alla färjor och kommersiella båtar anländer. Där finns också den gamla hamnen som oftast används för kryssningsfartyg. Från huvudhamnen, kan färjor tas till Pireus, Rafina och de andra öarna i Kykladerna. Både konventionella och höghastighetsfärjor trafikerar dessa rutter.


Guide till Syros

Även om den grekiska ön Syros tillhör Kykladernas ögrupp, är dess arkitektur mer medeltida än kykladisk. Huvudstaden på ön Syros, Ermoupolis, kännetecknas av sina eleganta venetianska herrgårdar, det pittoreska kvarteret Vaporia, de stora kyrkorna och de imponerande neoklassiska byggnaderna, såsom rådhuset och Apollo Theatre på det centrala torget. Stränderna i Syros är trevliga och avkopplande, med många turistanläggningar och boende som omger dem. Det finns tecken på boende på ön som går tillbaka till det 3:e årtusendet f.Kr. i regionerna Halandriani och Kastri. Resultat visar att det måste ha varit ett laboratorium för metallarbeten på ön, som hade handelsförbindelser med Mindre Asien. Under det 6:e århundradet f.Kr. var Syros ockuperat av Samians och många av Samos invånare flyttade till ön. På den tiden föddes den viktiga läkaren och filosofen Pherecydis i Syros och några år senare gick han till Samos och blev lärare i Pythagoras.


Thira till Syros Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 27/11/2023 och 2023-12-03


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
SeaJets 09:35 14:55 5 timmar 20 minuter Mån

Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.