Heraklion
Syros
Färjor till Kykladerna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Heraklion - Syros är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Heraklion till Syros

Heraklion Syros-rutten går mellan Kreta och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Minoan Lines trafikerar den här sträckan upp till 1 gånger per vecka med en restid på runt 6 timmar 35 minuter när Cyclades Fast Ferries servicen kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid från 6 timmar 20 minuter.

Det finns totalt 4 linjer att välja på vecka om du vill åka Heraklion Syros-rutten mellan Kreta och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Kreta till Kykladerna
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Heraklion till Syros?

  Färjeresan från Heraklion till Syros tar ungefär 6h 27m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Heraklion till Syros?

  Priserna för färjan mellan Heraklion - Syros varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 0 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Heraklion - Syros?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Heraklion och Syros, dessa är
  • Minoan Lines
  • Cyclades Fast Ferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Heraklion - Syros?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Heraklion - Syros, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Heraklion - Syros?

  Ja, mellan Heraklion - Syros kan du resan utan bil med
  • Minoan Lines
  • Cyclades Fast Ferries
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Heraklion - Syros?

  Ja, du kan resa med bil mellan Heraklion - Syros med
  • Minoan Lines
  • Cyclades Fast Ferries
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Heraklion - Syros?

  Nej, husdjur är inte tillåtna ombord på färjorna.
 • Vad är avståndet från Heraklion till Syros?

  Det är uppskattningsvis 0 sjömil mellan Heraklion och Syros.

Guide till Heraklion

Heraklion är den största staden och huvudstad på den grekiska ön Kreta och är en av de största städerna i Grekland. Knossos är den viktigaste arkeologiska platsen på Kreta, och ligger cirka 5 km sydöst om staden. Det var kung Minos slot och enligt mytologin, Minotaurens hem. Palatset byggdes omkring 1900 f.Kr., under resterna av en neolitisk bosättning.

Det enorma arkeologiska museet, omvandlat från en gammal kraftstation, på hörnet av det centrala torget Eleftherias, har samlat många av fynden från Knossos, Archanes, Festos, Zakros och många andra arkeologiska platser på Kreta. Museet spänner över en period som börjar flera tusen år sedan, genom den minoiska, efter Minoan och senare perioder. Populära höjdpunkter är Festos-skivan, klassiska grekiska och romerska skulpturer, freskomålningar, smycken, väggmålningar och keramik.

Heraklion är en viktig hamn för passagerarfartyg och last. Resenärer kan ta färjor och båtar från Heraklion till destinationer såsom Santorini, Ios Island, Paros, Mykonos och Rhodos. Det finns också flera dagliga färjor till Pireus, hamnen i Aten på grekiska fastlandet.


Guide till Syros

Även om den grekiska ön Syros tillhör Kykladernas ögrupp, är dess arkitektur mer medeltida än kykladisk. Huvudstaden på ön Syros, Ermoupolis, kännetecknas av sina eleganta venetianska herrgårdar, det pittoreska kvarteret Vaporia, de stora kyrkorna och de imponerande neoklassiska byggnaderna, såsom rådhuset och Apollo Theatre på det centrala torget. Stränderna i Syros är trevliga och avkopplande, med många turistanläggningar och boende som omger dem. Det finns tecken på boende på ön som går tillbaka till det 3:e årtusendet f.Kr. i regionerna Halandriani och Kastri. Resultat visar att det måste ha varit ett laboratorium för metallarbeten på ön, som hade handelsförbindelser med Mindre Asien. Under det 6:e århundradet f.Kr. var Syros ockuperat av Samians och många av Samos invånare flyttade till ön. På den tiden föddes den viktiga läkaren och filosofen Pherecydis i Syros och några år senare gick han till Samos och blev lärare i Pythagoras.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.