Färja från Folegandros till Kimolos

Folegandros Kimolos-linjen går mellan Kykladerna och Kykladerna och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Zante Ferries kör upp till 1 gånger vecka, SeaJets 1 gånger per vecka & Hellenic Seaways kör upp till 1 gånger vecka.

Det är totalt 3 avgångar vecka på sträckan Folegandros Kimolos mellan Kykladerna och Kykladerna ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Folegandros och Kimolos

 • Zante Ferries
  • 1 avgång(ar) per vecka 1 timme 15 min
  • Få pris
 • SeaJets
  • 1 avgång(ar) per vecka 35 min
  • Få pris
 • Hellenic Seaways
  • 1 avgång(ar) per vecka 1 timme 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Folegandros Kimolos

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Folegandros Kimolos-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Folegandros

Folegandros är en grekisk ö i Egeiska havet och utgör en del av Kykladernas ögrupp tillsammans med Sikinos, Ios, Anafi och Santorini. Den lilla ön, cirka 32 kvadratkilometer, har cirka 765 invånare och tre byar; Chora, Karavostasis, som också är öns hamn, och Ano Meria. Vid Folegandros kyrka Panaghia, som ligger på toppen av en kulle, erbjuds besökarna en trevlig promenad med magnifik utsikt Chora och av öns västkust. Folegandros har ett antal fina stränder men alla är ganska svåra att nå. Vissa kräver en liten promenad eller så kan de nås med båt. De två stränder som kan nås med bil är stränderna vid Karavostasi och Angali.

Ön kan nås med konventionell färja, higspeedfärja eller Flying Dolphin från Pireus, Rafini, de andra öarna i Kykladerna, Kreta, Rhodos och resten av Dodekaneserna och East Egeiska öarna. Resetiderna varierar beroende på destination och färjetyp, från 3,5 timmar till 11 timmar. Öns hamn, Karavostasi, har några butiker och restauranger för besökare att njuta av.

Guide till Kimolos

Den grekiska ön Kimolos ligger i Egeiska havet och är en del av Kykladerna ögrupp. Ön är separerad från den närbelägna ön Milos genom sundet Kimolos. Enligt traditionen är det döpt efter Kimolos den allra första invånare på ön. Echinousa är också en inspelad namnet på ön under antiken förmodligen på grund av ormen Echidna (huggorm) som är vanligt även i dag på ön. Sedan urminnes tider har ön varit ett slagfält mellan antikens Aten härskare av ön och Spartas härskare närliggande Milos.

Kimolos hör till raden av västra Kykladerna och är ansluten till närliggande öar och hamnen i Pireus, Aten via en året-runt färjetrafik med en katamaran färja kör endast under den hektiska turistsäsongen. Under turistperioden har ön oftast daglig förbindelse till Pireus och andra öar. Dessutom är transport via Milos möjligt på grund av den täta anslutningen av de två öarna med turbåtar.