Färja från Thira till Folegandros

Thira Folegandros-rutten går mellan Kykladerna och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Zante Ferries trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per vecka med en restid på runt 3 timmar 5 minuter när Sea Jets servicen kör upp till 16 gånger per vecka med en resetid från 40 min.

Det finns totalt 19 linjer att välja på vecka om du vill åka Thira Folegandros-rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Thira och Folegandros

  • Zante Ferries
    • 3 avgångar per vecka 3 tim 5 min
    • Få pris
  • Sea Jets
    • 16 avgångar per vecka 40 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Thira Folegandros

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Thira Folegandros-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Folegandros

Den grekiska ön Folegandros är en del av Kykladerna ögrupp som ligger i Egeiska havet. Skinande under Egeiska solen, fick Folegandros uppkallad efter sonen till kung Minos. Denna off-the-beat destination fängslar besökarna med sin orörda skönhet sina stränder, den lysande blå av dess vatten, och den oförfalskade stil dess arkitektur. Ett populärt turistmål på ön är kyrkan antagandet av Jungfru Maria. Den vitkalkade kyrkan har utsikt över staden Hora eller Chora, och har en sten stig som leder till lycka. Det var förmodligen byggt på platsen för ett gammalt tempel och innehåller gamla inskriptioner och statyer. Traditionen säger att den försilvrade ikon av Jungfru Maria är mirakulöst. Kopplat till pirat berättelser, visas ikonen transporteras runt staden i en procession som hölls varje år på påskdagen.

Den natursköna hamnen i Karavostasis, med sin vackra strand, är den perfekta utgångspunkten för en undersökning av de härliga stränderna i Hohlídia, Vitzétzo, Latináki, Pountáki och Livadi, en by med en sandstrand, turkost vatten och en campingplats. Från hamnen, färjetrafiken avgår till Pireus, Rafini, de andra öarna i Kykladerna, Dodekaneserna, Kreta och Rhodos.