Santorini (Thira)
Kimolos
Färjor till Kykladerna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Thira (Santorini) till Kimolos

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 2 avångar i veckan mellan Thira (Santorini) och Kimolos. Denna sträcka trafikeras av 2 rederier, SeaJets & Zante Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Thira (Santorini) och Kimolos.

Tidtabeller Thira (Santorini) till Kimolos

Färjor mellan Thira (Santorini) och Kimolos avgår vanligtvis från Thira (Santorini), ca 07:00. Överfarten tar ungefär 4h 23m.

Färjepriser mellan Thira (Santorini) och Kimolos

Priserna på en överfast från Thira (Santorini) till Kimolos varierar oftast mellan 180kr och 690kr*. Genomsnittspriset är 497kr*. De billigaste priserna mellan Thira (Santorini) och Kimolos är ca 180kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 497kr*. Genomsnittspriset för en bil är 773kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Kimolos och Thira (Santorini)?

Det är ungefär 63.8 miles (102.6km) eller 55.4 sjömil mellan Thira (Santorini) och Kimolos.

Kan jag resa med bil mellan Thira (Santorini) och Kimolos?

Ja, med SeaJets, Zante Ferries kan du resa med bil på sträckan mellan Thira (Santorini) och Kimolos. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Thira (Santorini) och Kimolos.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Thira (Santorini) och Kimolos?

Ja, fotpassagerare kan resa med SeaJets, Zante Ferries mellan Thira (Santorini) och Kimolos.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Santorini (Thira) - Kimolos Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 2
Operatörer SeaJets & Zante Ferries
Genomsnittligt pris 515 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 2
Genomsnittlig seglingstid 4h 21m
Snabbaste seglingstid 4h 15m
Första färjan 07:00
Sista färjan 11:30
Avstånd 55 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Thira till Kimolos?

Färjeresan från Thira till Kimolos tar ungefär 3h 02m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vad kostar färjan från Thira till Kimolos?

Priserna för färjan mellan Thira - Kimolos varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 29 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Thira - Kimolos?

2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Thira och Kimolos, dessa är
  • Zante Ferries
  • SeaJets

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Thira - Kimolos?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Thira - Kimolos, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Vad är avståndet från Thira till Kimolos?

Det är uppskattningsvis 55 sjömil mellan Thira och Kimolos.

Guide till Santorini (Thira)

Santorini, eller Thira för att ge ön sitt officiella namn, är en grekisk ö som ligger i södra Egeiska havet ca 200 km sydost om det grekiska fastlandet. Det är en del av Kykladernas ögrupp och tillsammans med Anafi är det den enda platsen i Europa som har ett varm ökenklimat. Varje besök till Santorini bör innehålla en yachtkryssning till de tre öarna som våldsamt skapats under ett vulkanutbrott under antiken. Öarna kallas Nea Kammeni, Palea Kammeni och Thirassia och deras placering mittemot den västra delen av ön ger besökarna möjlighet att faktiskt se vulkanen och alla dess underverk. Fira, huvudstaden i Santorini, ligger uppe på kanten av en imponerande 260 meter hög klippa, och erbjuder besökarna en imponerande utsikt över vulkanen. Fira stad är full av små vitkalkade hus av traditionell kykladisk arkitektur, kyrkor med blå kupoler och gator fyllda med alla typer av affärer, restauranger, kaféer och barer.

Ön Santorini har två hamnar. Den stora hamnen är Athinios, dit alla färjor och kommersiella båtar anländer. Där finns också den gamla hamnen som oftast används för kryssningsfartyg. Från huvudhamnen, kan färjor tas till Pireus, Rafina och de andra öarna i Kykladerna. Både konventionella och höghastighetsfärjor trafikerar dessa rutter.


Guide till Kimolos

Den grekiska ön Kimolos ligger i Egeiska havet och är en del av Kykladerna ögrupp. Ön är separerad från den närbelägna ön Milos genom sundet Kimolos. Enligt traditionen är det döpt efter Kimolos den allra första invånare på ön. Echinousa är också en inspelad namnet på ön under antiken förmodligen på grund av ormen Echidna (huggorm) som är vanligt även i dag på ön. Sedan urminnes tider har ön varit ett slagfält mellan antikens Aten härskare av ön och Spartas härskare närliggande Milos.

Kimolos hör till raden av västra Kykladerna och är ansluten till närliggande öar och hamnen i Pireus, Aten via en året-runt färjetrafik med en katamaran färja kör endast under den hektiska turistsäsongen. Under turistperioden har ön oftast daglig förbindelse till Pireus och andra öar. Dessutom är transport via Milos möjligt på grund av den täta anslutningen av de två öarna med turbåtar.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.