Färja från Thira till Kimolos

Thira Kimolos-rutten går mellan Kykladerna och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Zante Ferries trafikerar den här sträckan upp till 1 gånger per vecka med en restid på runt 4 timmar 25 minuter när SeaJets servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 1 timme 35 min.

Det finns totalt 2 linjer att välja på vecka om du vill åka Thira Kimolos-rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Thira och Kimolos

  • Zante Ferries
    • 1 avgång(ar) per vecka 4 tim 25 min
    • Få pris
  • SeaJets
    • 1 avgång(ar) per vecka 1 timme 35 min
    • Få pris

Guide till Kimolos

Den grekiska ön Kimolos ligger i Egeiska havet och är en del av Kykladerna ögrupp. Ön är separerad från den närbelägna ön Milos genom sundet Kimolos. Enligt traditionen är det döpt efter Kimolos den allra första invånare på ön. Echinousa är också en inspelad namnet på ön under antiken förmodligen på grund av ormen Echidna (huggorm) som är vanligt även i dag på ön. Sedan urminnes tider har ön varit ett slagfält mellan antikens Aten härskare av ön och Spartas härskare närliggande Milos.

Kimolos hör till raden av västra Kykladerna och är ansluten till närliggande öar och hamnen i Pireus, Aten via en året-runt färjetrafik med en katamaran färja kör endast under den hektiska turistsäsongen. Under turistperioden har ön oftast daglig förbindelse till Pireus och andra öar. Dessutom är transport via Milos möjligt på grund av den täta anslutningen av de två öarna med turbåtar.