Thira till Kimolos färja

Thira Kimolos rutten ansluter Kykladerna med Kykladerna och körs för tillfället av 2 rederier. Zante Ferries service kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid på runt 4 timmar 40 minuter när Sea Jets servicen kör upp till 4 gånger per vecka med en resetid från 1 timme 35 min.

Så det är kombinerat 6 överfarter som erbjuds vecka på Thira Kimolos rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Thira - Kimolos färjerederier

  • Zante Ferries
    • 2 Avgångar per vecka 4 tim 40 min
    • Få pris
  • Sea Jets
    • 4 Avgångar per vecka 1 timme 35 min
    • Få pris

Kimolos guide

Den grekiska ön Kimolos ligger i Egeiska havet och är en del av Kykladerna ögrupp. Ön är separerad från den närbelägna ön Milos genom sundet Kimolos. Enligt traditionen är det döpt efter Kimolos den allra första invånare på ön. Echinousa är också en inspelad namnet på ön under antiken förmodligen på grund av ormen Echidna (huggorm) som är vanligt även i dag på ön. Sedan urminnes tider har ön varit ett slagfält mellan antikens Aten härskare av ön och Spartas härskare närliggande Milos.

Kimolos hör till raden av västra Kykladerna och är ansluten till närliggande öar och hamnen i Pireus, Aten via en året-runt färjetrafik med en katamaran färja kör endast under den hektiska turistsäsongen. Under turistperioden har ön oftast daglig förbindelse till Pireus och andra öar. Dessutom är transport via Milos möjligt på grund av den täta anslutningen av de två öarna med turbåtar.