Kythnos till Serifos färja

Kythnos Serifos rutten ansluter Kykladerna med Kykladerna och körs för tillfället av 2 rederier. Zante Ferries service kör upp till 6 gånger per vecka med en resetid på runt 1 timme 15 minuter när Hellenic Seaways servicen kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid från 1 timme 35 min.

Så det är kombinerat 9 överfarter som erbjuds vecka på Kythnos Serifos rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Kythnos - Serifos färjerederier

  • Zante Ferries
    • 6 Avgångar per vecka 1 timme 15 min
    • Få pris
  • Hellenic Seaways
    • 3 Avgångar per vecka 1 timme 35 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Kythnos Serifos

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Kythnos Serifos är en bil och 2 passagerare.

Kythnos guide

Kythnos är en grekisk ö som ligger i västra Kykladernas ögrupp mellan öarna Kea och Serifos, och ungefär 100 km från hamnen i Pireus. Ön är ganska liten med en total yta på cirka 100 kvadratkm med en kustlinje på cirka 100 km. Ön har ca 70 stränder även om många av dem är otillgängliga. Ön har två kyrkbyar, Messaria eller Kythnos, som lokalt kallas Chora, och byn Dryopis eller Dryopida, även känd som Chorio. Båda byarna är kända för sina slingrande gator som är för smala för fordonstrafik. Byarna är mycket pittoreska men i olika arkitektoniska stilar. Chora har de mer typiska platta taken för Kykladerna, medan Dryopida takåsar är sneda och kaklade. Chora är också känd för sin stora grekisk-ortodoxa kyrka.

Kythnos kan nås med färja, antingen från hamnen i Pireus eller hamnen i Lavrio. Resan från Pireus tar ungefär 3 timmar med konventionell färja och cirka en timme med höghastighet färja. Resan till Kythnos från hamnen i Lavrio tar ca 2 timmar. Kythnos är också ansluten med öarna Serifos, Sifnos, Milos, Santorini, Sikinos, Folegandros och Kea.

Serifos guide

Den grekiska ön Serifos är ett perfekt resmål för en avkopplande semester. Det är en typisk kykladisk ö i Egeiska havet, med vita byar, tysta hamnar, gyllene stränder, kala kullar och vackra landskap. Ön har inte ändrats av de relativt låga nivåer av turismen, särskilt i jämförelse med vissa andra grekiska öar. Bortsett från att njuta av havet, sol och sand på en av öns 72 fantastiska stränder, kan besökarna gå cykla eller vandra längs de sju spår på ön, dykning i de gamla gruvorna eller i vraket världskriget, eller sightseeing i fortress- liknande klostret Taxiarches, byggd på 1600--talet. Chora är den mest pittoreska platsen på ön och byggdes på sluttningarna av ett berg och har fantastisk utsikt över Egeiska havet. De mest besökta platserna på ön är städerna Livadi och Livadakia.

Ön nås med konventionella och hög hastighet färjor. Under sommarmånaderna, det finns färjor som ansluter Serifos med andra närliggande öar, såsom Sifnos, Naxos, Paros, Santorini, Kythnos etc.