Katapola till Schinoussa färja

Katapola Schinoussa rutten ansluter Kykladerna med Kykladerna. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Blue Star Ferries. Det finns överfarter upp till 3 gånger vecka med en resetid från ca 1 timme 25 minuter.

Katapola Schinoussa seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Katapola till Schinoussa färjealternativ

Katapola - Schinoussa färjerederier

  • Blue Star Ferries
    • 3 Avgångar per vecka 1 timme 25 min
    • Få pris

Schinoussa guide

Den grekiska ön Schinoussa är en liten och avlägsen ö i mitten av Egeiska havet. Den ligger söder om ön Naxos och hör till Kykladernas ögrupp, tillsammans med Koufonissia, Donoussa och Iraklia. Ön är den perfekta platsen för en lugn semester. Det vilda landskapet, de isolerade stränderna och den avkopplande atmosfären fängslar besökare och skapar en perfekt plats för total avskildhet. Turistanläggningar är få i Schinoussa men tillräckliga för att tillgodose det begränsade antalet besökare som ön tar emot. Vattnet utanför öns stränder är kristallklart och nås mestadels till fots. Ön är lättillgänglig från ön Naxos och är därmed en stor destination för en dagsutflykt. Den viktigaste kyrkan i Schinoussa är kyrkan Panagia Akathi i Chora, som anses som beskyddare av ön. Den är byggd i traditionell kykladisk arkitektur i färgerna blått och vitt, och står stolt mitt i Schinoussa byn.