Färja från Schinoussa till Katapola

Schinoussa Katapola-rutten går mellan Kykladerna och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Blue Star Ferries trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per vecka med en restid på runt 1 timme 25 minuter när SeaJets servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 1 timme.

Det finns totalt 4 linjer att välja på vecka om du vill åka Schinoussa Katapola-rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Schinoussa och Katapola

  • Blue Star Ferries
    • 3 avgångar per vecka 1 timme 25 min
    • Få pris
  • SeaJets
    • 1 avgång(ar) per vecka 1 timme
    • Få pris

Guide till Schinoussa

Schoinousa, eller Schinoussa, är en grekisk ö i Kykladernas ögrupp i Egeiska havet. Ön ligger söder om ön Naxos mellan öarna Irakleia och Koufonisia. Öns hamn ligger i Mersini, som är känd som en av de bästa härbärgen för små fartyg i Egeiska regionen. Chora, huvudstaden på ön, kännetecknas av äkta öarkitektur, med vita hus med vackra bougainvillea som trivs på gårdarna, kullerstensgator, kyrkor och den underbara utsikten mot det ändlösa blå Egeiska havet. Ön Schoinousa har en rik kulturhistoria med många monument och bosättningar som vittnar om historien. De största attraktionerna på ön är kyrkan Eisodia Theotokou i Hora, kyrkan Evangelismos på Messaria, grottan Peiratis längs vägen som leder till hamnen, det arkeologiska museet och Folklore Museum.

Den naturliga skönheten i Schoinousa är en stor attraktion för vandrare. Traditionella mulvägar, en del från den klassiska tiden, går kors och tvärs över ön och öppnar upp oväntade vyer av det storslagna landskapet. De leder till öde stränder, fjärrbergslandskap, hemliga dalar och många oförstörda byar.