Heraklion till Milos färja

Heraklion Milos rutten ansluter Kreta med Kykladerna och körs för tillfället av 2 rederier. Minoan Lines service kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid på runt 4 timmar när Anek Lines servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 10 tim 50 min.

Så det är kombinerat 3 överfarter som erbjuds vecka på Heraklion Milos rutten mellan Kreta och Kykladerna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Heraklion till Milos färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Kreta till Kykladerna sida.

Heraklion - Milos färjerederier

  • Minoan Lines
    • 2 Avgångar per vecka 4 tim
    • Få pris
  • Anek Lines
    • 1 Avgång per vecka 10 tim 50 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Heraklion Milos

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Heraklion Milos är en bil och 2 passagerare.

Heraklion guide

Heraklion är den största staden och huvudstad på den grekiska ön Kreta och är en av de största städerna i Grekland. Knossos är den viktigaste arkeologiska platsen på Kreta, och ligger cirka 5 km sydöst om staden. Det var kung Minos slot och enligt mytologin, Minotaurens hem. Palatset byggdes omkring 1900 f.Kr., under resterna av en neolitisk bosättning.

Det enorma arkeologiska museet, omvandlat från en gammal kraftstation, på hörnet av det centrala torget Eleftherias, har samlat många av fynden från Knossos, Archanes, Festos, Zakros och många andra arkeologiska platser på Kreta. Museet spänner över en period som börjar flera tusen år sedan, genom den minoiska, efter Minoan och senare perioder. Populära höjdpunkter är Festos-skivan, klassiska grekiska och romerska skulpturer, freskomålningar, smycken, väggmålningar och keramik.

Heraklion är en viktig hamn för passagerarfartyg och last. Resenärer kan ta färjor och båtar från Heraklion till destinationer såsom Santorini, Ios Island, Paros, Mykonos och Rhodos. Det finns också flera dagliga färjor till Pireus, hamnen i Aten på grekiska fastlandet.

Milos guide

Den grekiska ön Milos är den mest västerländska ön i Kykladerna ögrupp. Den har cirka 5.000 invånare utspridda över 7 små städer (som Adamas Plaka. Milos är känd för de flesta som den plats där statyn av Venus eller Aphroditesom nu är i Louvren i Paris upptäcktes. Det är först nyligen som turismen har märkt de vackra stränderna i denna kykladiska ön, med dess klippor och sitt kristallklara vatten. Milos är också kallad "ön av färger" tack vare sina fantastiska skönhet av vulkaniskt ursprung.

Ön är ansluten till hamnen i Pireus i Aten alla de kykladiska öarna Dodekaneserna och Kreta med färjor och höghastighets katamaraner. Under högsäsong på sommaren finns det dagliga reguljära linjer till och från ön. Det finns två hamnar i Milos den viktigaste hamnen i Adamas och en annan hamn i Apollonia som förbinder ön Milos med öarna Kimolos och Glaronissia.