Sitia till Milos färja

Sitia Milos rutten ansluter Kreta med Kykladerna. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Anek Lines. Det finns överfarter upp till 1 gånger vecka med en resetid från ca 15 timmar.

Sitia Milos seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Sitia till Milos färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Kreta till Kykladerna sida.

Sitia - Milos färjerederier

  • Anek Lines
    • 1 Avgång per vecka 15 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Sitia Milos

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Sitia Milos är en bil och 2 passagerare.

Sitia guide

Sitia är en hamnstad belägen på den grekiska ön Kreta i Egeiska havet. Staden ligger öster om Agios Nikolaos och nordost om Lerapetra och ligger i Kretas hav. Trots att det är en hamnstad, är Sitia inte särskilt väl utvecklad och besöks därför inte av många turister. Staden kan spåra sitt ursprung tillbaka till innan minoisk tid. I närbelägna området Petras, har det vid utgrävningar hittats kvarlevor med anor från slutet av neolitiska perioden, 3000 f.kr. och fortsätter fram till bronsåldern, 3000 - 1050 f.kr. För att stödja dessa fynd, har flera andra Minoiska bosättningar grävts fram på flera andra arkeologiska platser i regionen, såsom Itanos och Mochlos. Staden styrdes senare av venetianarna som använde det som en bas för sina operationer i östra Medelhavet. Under denna period förstördes staden tre gånger: vid en jordbävning 1508, genom piratattack 1538 och sedan igen 1651 av venetianarna själva.

Hamnen vid Sitia ansluter Sitia och östra Kreta med flera andra grekiska öar samt med hamnen i Pireus på det grekiska fastlandet. Staden har också en marina som rymmer mindre fiskebåtar och segelbåtar.

Milos guide

Den grekiska ön Milos är den mest västerländska ön i Kykladerna ögrupp. Den har cirka 5.000 invånare utspridda över 7 små städer (som Adamas Plaka. Milos är känd för de flesta som den plats där statyn av Venus eller Aphroditesom nu är i Louvren i Paris upptäcktes. Det är först nyligen som turismen har märkt de vackra stränderna i denna kykladiska ön, med dess klippor och sitt kristallklara vatten. Milos är också kallad "ön av färger" tack vare sina fantastiska skönhet av vulkaniskt ursprung.

Ön är ansluten till hamnen i Pireus i Aten alla de kykladiska öarna Dodekaneserna och Kreta med färjor och höghastighets katamaraner. Under högsäsong på sommaren finns det dagliga reguljära linjer till och från ön. Det finns två hamnar i Milos den viktigaste hamnen i Adamas och en annan hamn i Apollonia som förbinder ön Milos med öarna Kimolos och Glaronissia.