Färja från Milos till Paros

Milos Paros-rutten går mellan Kykladerna och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. SeaJets trafikerar den här sträckan upp till 14 gånger per vecka med en restid på runt 1 timme 35 minuter när Blue Star Ferries servicen kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid från 5 tim 20 min.

Det finns totalt 17 linjer att välja på vecka om du vill åka Milos Paros-rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Milos och Paros

  • SeaJets
    • 14 avgångar per vecka 1 timme 35 min
    • Få pris
  • Blue Star Ferries
    • 3 avgångar per vecka 5 tim 20 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Milos Paros

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Milos Paros-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Milos

Milos är en grekisk ö som ligger i egeiska havet strax norr om Kretas hav och är en del av Kykladernas ögrupp. Ön är känd för statyn av Afrodite ("Venus de Milo", nu i Louvren Gallery, Paris), och även för statyer av den grekiska guden Asklepios (nu i British Museum, London) och Poseidon och en ålderdomlig Apollo i Aten. Det finns många små butiker runt hela ön men de flesta är samlade runt hamnen i Adamas. De flesta butiker säljer souvenirer, handgjorda presenter och smycken samt lokala vävnings, broderi och livsmedelsprodukter. Lokala produkter och delikatesser samt presentbutiker kan också hittas i de flesta av öns byar.

Milos är ansluten till hamnen i Pireus i Aten, alla Kykladerna, Dodekaneserna och Kreta med färjor och snabbgående katamaran. Under högsäsong på sommaren finns det dagliga reguljära linjer till och från ön. Det finns två hamnar på Milos, den viktigaste hamnen i Adamas och en annan hamn i Apollonia som förbinder ön Milos med öarna Kimolos och Glaronissia.

Guide till Paros

Den grekiska ön Paros är en del av Kykladerna ögrupp i Egeiska havet. Det är en mycket populär semesterdestination och ligger bara en kort hop från ön Naxos, cirka en timme med färja. Paros har fått ett rykte om att vara en extremt välkomnande trevlig ö. Det är den näst största av Kykladerna och är fullmatat med kvalitet attraktioner för alla. Besökare på Paros kommer att kunna delta i vattensporter, njuta av de grekiska tavernor kantar Parikia havet, och utforska kyrkan Panagia Ekatantapiliani, som är känd för att går tillbaka så långt som 326 e Kr. Det finns också ett antal stränder på Paros, såsom Agia Irini, Farangas, Kato och Logaras.

Öns hamn är i Parikia och är värd både konventionella färjor och höghastighetsfärjor. Färjor avgår generellt till Pireus och till de andra öarna i Kykladerna.