Kea
Kythnos
Färjor till Kykladerna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Kea till Kythnos

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 2 avångar i veckan mellan Kea och Kythnos. Denna sträcka trafikeras av 3 rederier, Hellenic Seaways, SeaJets & Triton Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Kea och Kythnos.

Tidtabeller Kea till Kythnos

Färjor mellan Kea och Kythnos avgår vanligtvis från Kea, ca 08:25. Överfarten tar ungefär 1h 17m.

Färjepriser mellan Kea och Kythnos

Priserna på en överfast från Kea till Kythnos varierar oftast mellan 138kr och 621kr*. Genomsnittspriset är 345kr*. De billigaste priserna mellan Kea och Kythnos är ca 97kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 166kr*. Genomsnittspriset för en bil är 594kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Kythnos och Kea?

Det är ungefär 18.0 miles (28.9km) eller 15.6 sjömil mellan Kea och Kythnos.

Kan jag resa med bil mellan Kea och Kythnos?

Ja, med Hellenic Seaways, SeaJets, Triton Ferries kan du resa med bil på sträckan mellan Kea och Kythnos. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Kea och Kythnos.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Kea och Kythnos?

Ja, fotpassagerare kan resa med Hellenic Seaways, SeaJets, Triton Ferries mellan Kea och Kythnos.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Kea - Kythnos Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 3
Operatörer Hellenic Seaways, SeaJets & Triton Ferries
Genomsnittligt pris 274 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 2
Genomsnittlig seglingstid 1h 20m
Snabbaste seglingstid 50m
Första färjan 08:25
Sista färjan 17:45
Avstånd 15 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras och är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-07-06.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Kea till Kythnos?

  Färjeresan från Kea till Kythnos tar ungefär 1h 02m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Kea - Kythnos?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Kea och Kythnos, dessa är
  • Hellenic Seaways
  • SeaJets
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Kea - Kythnos?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Kea - Kythnos, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Kea - Kythnos?

  Ja, mellan Kea - Kythnos kan du resan utan bil med
  • Hellenic Seaways
  • SeaJets
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Kea - Kythnos?

  Ja, du kan resa med bil mellan Kea - Kythnos med
  • Hellenic Seaways
  • SeaJets
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Kea - Kythnos?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Hellenic Seaways
  • SeaJets

Guide till Kea

Kea är en grekisk ö i Kykladernas ögrupp i egeiska havet. Öns största byar är Korissia och Vourkari. Ön ligger ungefär 20 km från Cape Sounio och 60 km sydost om Aten, Greklands huvudstad. Det är inte en särskilt stor ö, den är 9 km bred och 19 km lång. Den pittoreska hamnen i Korissia är bland de främsta turistattraktionerna på ön med sina vitkalkade hus och färgglada tak, emaljfabrik, de stenlagda slingrande gränderna och vackra kyrkorna. Korissia har en pittoresk liten hamn med kaiker och fiskebåtar.

Ön är känd för dykning i sitt kristallklara vatten som har utmärkt sikt, rikt marint liv och spektakulära väggdykning. Vattentemperaturen brukar ligga mellan 20-26 grader Celsius. Höjdpunkten för fritidsdykare är vraket av ångfartyget Patris som sjönk 1868. Det världsberömda vraket av HMS Britannic, systerfartyg till Titanic, ligger 1,5 sjömil utanför kusten och är destinationen för Tec dykare, eftersom vraket är på ett djup av cirka 120 meter.


Guide till Kythnos

Den grekiska ön Kythnos, även kallad "Thermia" på grund av dess varma källor, ligger mycket nära Attika och förblir en av de mindre besökta öarna i Kykladerna. Öns hamn (Merihas) och kapital (Hora) samt Loutrá och Dryopida ligger i norra delen av ön. I söder är det bara de områden genom bukten Ayios Dimitrios och Panayia Canala bebodda. Det är där ett känt kloster ligger i en tallskog.

Kythnos är definitivt platsen för termisk turism. Ett modernt spa är i drift i Loutrá, med två varma källor i området. Följande källor ha varit kända för sina terapeutiska effektivitet sedan urminnes tider, det vill säga våren Ayioi Anargyroi, inuti spa-anläggningar, och våren Kaukasus där temperaturen på vattnet når 52C.

Färjetrafik från Kythnos avgår till hamnen i Pireus eller till hamnen i Lavrio. Överfarten till Piraeus tar ca 3 timmar med konventionell färja och cirka en timme med höghastighetsfärja. Resetiden till Lavrio tar ca 2 timmar. Kythnos är också ansluten till sjöss med öarna Serifos, Sifnos, Milos, Santorini, Sikinos, Folegandros och Kea.


Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.