Färja från Pireus till Tinos

Pireus Tinos-rutten går mellan Aten och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Blue Star Ferries trafikerar den här sträckan upp till 9 gånger per vecka med en restid på runt 4 timmar 30 minuter när Sea Jets servicen kör upp till 8 gånger per vecka med en resetid från 2 tim 15 min.

Det finns totalt 17 linjer att välja på vecka om du vill åka Pireus Tinos-rutten mellan Aten och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Pireus och Tinos

  • Blue Star Ferries
    • 9 avgångar per vecka 4 tim 30 min
    • Få pris
  • Sea Jets
    • 8 avgångar per vecka 2 tim 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Pireus Tinos

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Pireus Tinos-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Pireus

Pireus är en hamnstad i Grekland. Staden ligger på saroniska bukten i regionen Attika i Grekland och är en del av Atens stadsområde med centrala Aten ungefär 12 km från Pireus. Centrala Pireus är inte en plats där besökarna väljer att dröja eftersom det är överbelastat med trafik. Bortom sjöfartskontoren, bankerna och de offentliga byggnaderna, hittar du ett virrvarr av gågator, shoppingremsor och ganska nedgångna områden. Det mest attraktiva kvarteret ligger öster om Zea Marina och turistiska Mikrolimano hamnen, som är kantad med kaféer, restauranger och barer.

Hamnen i Pireus är den viktigaste hamnen i Grekland, den största passagerarhamnen i Europa och den tredje största i världen och är centrum för Greklands sjöfart och basen för sin stora handelsflottan. Anläggningarna i hamnen har nyligen renoverats och kvaliteten på bekvämligheterna har förbättrats avsevärt. Dessa inkluderar bankomater, valutaväxling, restauranger, barer, taxibilar och ett brett utbud av resebyråer som säljer färjbiljetter. Hamnen har färjeöverfarter till Kreta, Kykladerna, Dodekaneserna, den östra delen av Grekland och en stor del av norra och östra Egeiska havet.

Guide till Tinos

Den grekiska ön Tinos ligger i norra delen av Kykladernas ögrupp i Egeiska havet. Tinos är perfekt för avkopplande familjesemester där stränderna är lugna och sandiga, omgivna av många turistanläggningar och boende. De mest traditionella byarna i inlandet och är kända för sin pittoreska arkitektur. Pyrgos är den mest karakteristiska byn med en lång tradition av marmorcarving. Ön är också en speciell plats för grekerna då det är hem till kyrkan Panagia (Virgin) ansåg beskyddare av landet, och inuti kyrkan finns en mirakelikon. Denna kyrka tar emot tusentals pilgrimer året runt, särskilt den 15 augusti.

Tinos är ansluten med båt till hamnarna i Pireus och Rafina och även till öarna Andros, Syros och Mykonos, och nästan alla av de kykladiska öarna.