Heraklion
Santorini (Thira)
Färjor till Kykladerna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Heraklion till Thira (Santorini)

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 14 avångar i veckan mellan Heraklion och Thira (Santorini). Denna sträcka trafikeras av 5 rederier, Anek Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines & SeaJets. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Heraklion och Thira (Santorini).

Tidtabeller Heraklion till Thira (Santorini)

Färjor mellan Heraklion och Thira (Santorini) avgår vanligtvis från Heraklion, ca 07:00. Överfarten tar ungefär 1h 55m.

Färjepriser mellan Heraklion och Thira (Santorini)

Priserna på en överfast från Heraklion till Thira (Santorini) varierar oftast mellan 373kr och 5603kr*. Genomsnittspriset är 2540kr*. De billigaste priserna mellan Heraklion och Thira (Santorini) är ca 194kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 2415kr*. Genomsnittspriset för en bil är 5134kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Thira (Santorini) och Heraklion?

Det är ungefär 68.1 miles (109.6km) eller 59.2 sjömil mellan Heraklion och Thira (Santorini).

Kan jag resa med bil mellan Heraklion och Thira (Santorini)?

Ja, med Anek Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines, SeaJets kan du resa med bil på sträckan mellan Heraklion och Thira (Santorini). Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Heraklion och Thira (Santorini).

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Heraklion och Thira (Santorini)?

Ja, fotpassagerare kan resa med Anek Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines, SeaJets mellan Heraklion och Thira (Santorini).

Heraklion till Santorini (Thira) färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Kreta till Kykladerna
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Crete (Heraklion) - Santorini (Thira) Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 5
Operatörer Anek Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines & SeaJets
Genomsnittligt pris 2562 kr.*
Genomsnittliga dagliga avgångar 2
Genomsnittliga veckovisa avgångar 14
Genomsnittlig seglingstid 1h 55m
Snabbaste seglingstid 1h 40m
Första färjan 07:00
Sista färjan 22:45
Avstånd 59 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Heraklion till Thira?

  Färjeresan från Heraklion till Thira tar ungefär 2h 59m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Heraklion till Thira?

  Priserna för färjan mellan Heraklion - Thira varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 390 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Heraklion - Thira?

  5 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Heraklion och Thira, dessa är
  • Blue Star Ferries
  • Anek Lines
  • SeaJets
  • Minoan Lines
  • Cyclades Fast Ferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Heraklion - Thira?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Heraklion - Thira, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Vad är avståndet från Heraklion till Thira?

  Det är uppskattningsvis 59 sjömil mellan Heraklion och Thira.

Guide till Heraklion

Heraklion är den största staden och huvudstad på den grekiska ön Kreta och är en av de största städerna i Grekland. Knossos är den viktigaste arkeologiska platsen på Kreta, och ligger cirka 5 km sydöst om staden. Det var kung Minos slot och enligt mytologin, Minotaurens hem. Palatset byggdes omkring 1900 f.Kr., under resterna av en neolitisk bosättning.

Det enorma arkeologiska museet, omvandlat från en gammal kraftstation, på hörnet av det centrala torget Eleftherias, har samlat många av fynden från Knossos, Archanes, Festos, Zakros och många andra arkeologiska platser på Kreta. Museet spänner över en period som börjar flera tusen år sedan, genom den minoiska, efter Minoan och senare perioder. Populära höjdpunkter är Festos-skivan, klassiska grekiska och romerska skulpturer, freskomålningar, smycken, väggmålningar och keramik.

Heraklion är en viktig hamn för passagerarfartyg och last. Resenärer kan ta färjor och båtar från Heraklion till destinationer såsom Santorini, Ios Island, Paros, Mykonos och Rhodos. Det finns också flera dagliga färjor till Pireus, hamnen i Aten på grekiska fastlandet.


Guide till Santorini (Thira)

Den grekiska ön Santorini är en av Kykladerna ögrupp som ligger i södra Egeiska havet. Santorini har en berömd vulkaniskt förflutet, vilket skapar ett surrealistisk och ganska unikt landskap på platser. Den vattenfyllda "caldera" krater förblir en bekant syn för alla som besöker Santorini och är omgiven av en mur av färgglada klippor, vilka är packat med charmiga hus. Santorini är också känt för sina vackra stränder, arkeologiska platser, dess livliga hamnen vid Athinios och dess ganska fantastiska solnedgångar, vilket verkar allt mer spektakulär när utsikten från byn Oia, på öns långt nordligaste spets. Fira är öns huvudstad och ligger bredvid den caldera själv. Öns stränder är extremt distinkt, med mörka vulkaniskt sand, som ofta kan bli extremt varmt, vilket gör en solstol eller handduk mycket nödvändigt ibland. I allmänhet är de allra bästa stränderna erbjuds tenderar att koncentreras kring den östra kusten. Alltid populärt är sträckan finns på Perisa, medan lite söderut, är också Perivolos strand extremt anmärkningsvärt, liksom Röda stranden nära Ancient Akrotiri, där de höga röda klippor är svårt att missa.


Heraklion till Thira Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 19/02/2024 och 2024-02-25


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Blue Star Ferries 05:15 08:10 2 timmar 55 minuter Lör

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.