COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Heraklion - Thira är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Heraklion till Thira färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Kreta till Kykladerna

Rederier som åker mellan Heraklion och Thira

  • 1 Sailing Weekly 6 hr 25 min
  • Get price
  • 2 Sailings Weekly 1 hour 55 min
  • Get price
  • 7 Sailings Weekly 1 hour 50 min
  • Get price
  • 3 Sailings Weekly 2 hr
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Heraklion till Thira

 • "Bra färja"

  Punktlig snabb omdstigning inget att anmärka på

  'Highspeed' travelled on Highspeed

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Snabbt och bekvämt"

  En mycket bekvämt och snabbt sätt att resa mellan Heraklion och Thira.

  'Highspeed' travelled on Highspeed

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Heraklion till Thira

Heraklion Thira-linjen går mellan Kreta och Kykladerna och trafikeras för tillfället av 4 rederier. Anek Lines kör upp till 1 gånger vecka, SeaJets 2 gånger per vecka, Golden Star Ferries 7 gånger per vecka & Minoan Lines kör upp till 3 gånger vecka.

Det är totalt 13 avgångar vecka på sträckan Heraklion Thira mellan Kreta och Kykladerna ombord 4 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Heraklion

Heraklion är den största staden och huvudstad på den grekiska ön Kreta och är en av de största städerna i Grekland. Knossos är den viktigaste arkeologiska platsen på Kreta, och ligger cirka 5 km sydöst om staden. Det var kung Minos slot och enligt mytologin, Minotaurens hem. Palatset byggdes omkring 1900 f.Kr., under resterna av en neolitisk bosättning.

Det enorma arkeologiska museet, omvandlat från en gammal kraftstation, på hörnet av det centrala torget Eleftherias, har samlat många av fynden från Knossos, Archanes, Festos, Zakros och många andra arkeologiska platser på Kreta. Museet spänner över en period som börjar flera tusen år sedan, genom den minoiska, efter Minoan och senare perioder. Populära höjdpunkter är Festos-skivan, klassiska grekiska och romerska skulpturer, freskomålningar, smycken, väggmålningar och keramik.

Heraklion är en viktig hamn för passagerarfartyg och last. Resenärer kan ta färjor och båtar från Heraklion till destinationer såsom Santorini, Ios Island, Paros, Mykonos och Rhodos. Det finns också flera dagliga färjor till Pireus, hamnen i Aten på grekiska fastlandet.


Guide till Thira

Thira är det officiella namnet på ön Santorini, Grekland och ligger i södra Egeiska havet, ca 200 km sydost om det grekiska fastlandet.

Thira är i huvudsak det som återstod efter en enorm vulkanisk explosion som förstörde de tidigaste bosättningarna på en tidigare enda ö, och skapade den nuvarande geologiska caldera.

Med sina dramatiska vyer, fantastiska solnedgångar och vackra stränder är det ingen överraskning att Thira är mycket populär bland semesterfirare.