Sitia
Santorini (Thira)
Färjor till Kykladerna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Sitia - Santorini (Thira) är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Sitia till Thira

Sitia Thira-rutten går mellan Kreta och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Anek Lines trafikerar den här sträckan upp till 2 gånger per vecka med en restid på runt 10 timmar 15 minuter när Blue Star Ferries servicen kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid från 4 timmar 45 minuter.

Det finns totalt 4 linjer att välja på vecka om du vill åka Sitia Thira-rutten mellan Kreta och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Sitia till Santorini (Thira) färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Kreta till Kykladerna
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Sitia till Santorini (Thira)?

  Färjeresan från Sitia till Santorini (Thira) tar ungefär 7h 30m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Sitia till Santorini (Thira)?

  Priserna för färjan mellan Sitia - Santorini (Thira) varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 0 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Sitia - Santorini (Thira)?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Sitia och Santorini (Thira), dessa är
  • Anek Lines
  • Blue Star Ferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Sitia - Santorini (Thira)?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Sitia - Santorini (Thira), kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Sitia - Santorini (Thira)?

  Ja, mellan Sitia - Santorini (Thira) kan du resan utan bil med
  • Anek Lines
  • Blue Star Ferries
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Sitia - Santorini (Thira)?

  Ja, du kan resa med bil mellan Sitia - Santorini (Thira) med
  • Anek Lines
  • Blue Star Ferries
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Sitia - Santorini (Thira)?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Anek Lines
 • Vad är avståndet från Sitia till Santorini (Thira)?

  Det är uppskattningsvis 0 sjömil mellan Sitia och Santorini (Thira).

Så tycker våra kunder om Färjor från Sitia till Santorini (Thira)

 • "En intressant utflykt"

  Detta var vår 70-års present till svågern.Hans morfar kom från denna ö, men han hade själv aldrig varit här. En mycket trevlig båtresa och två dagar på plats för att söka upp släktingar. Detta lyckades över förväntan och vi fick en mycket god kontakt med folk i Diafani och Olymbos. En mycket trivsam omväxling till det hektiska livet på Rhodos. Nästan ingen trafik och många vandrare av olika nationaliteter. Ett besök på denna ö kan varmt rekommenderas!

  'Prevelis' travelled on Prevelis

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Sitia

Sitia är en hamnstad belägen på den grekiska ön Kreta i Egeiska havet. Staden ligger öster om Agios Nikolaos och nordost om Lerapetra och ligger i Kretas hav. Trots att det är en hamnstad, är Sitia inte särskilt väl utvecklad och besöks därför inte av många turister. Staden kan spåra sitt ursprung tillbaka till innan minoisk tid. I närbelägna området Petras, har det vid utgrävningar hittats kvarlevor med anor från slutet av neolitiska perioden, 3000 f.kr. och fortsätter fram till bronsåldern, 3000 - 1050 f.kr. För att stödja dessa fynd, har flera andra Minoiska bosättningar grävts fram på flera andra arkeologiska platser i regionen, såsom Itanos och Mochlos. Staden styrdes senare av venetianarna som använde det som en bas för sina operationer i östra Medelhavet. Under denna period förstördes staden tre gånger: vid en jordbävning 1508, genom piratattack 1538 och sedan igen 1651 av venetianarna själva.

Hamnen vid Sitia ansluter Sitia och östra Kreta med flera andra grekiska öar samt med hamnen i Pireus på det grekiska fastlandet. Staden har också en marina som rymmer mindre fiskebåtar och segelbåtar.


Guide till Thira

Thira är det officiella namnet på ön Santorini, Grekland och ligger i södra Egeiska havet, ca 200 km sydost om det grekiska fastlandet.

Thira är i huvudsak det som återstod efter en enorm vulkanisk explosion som förstörde de tidigaste bosättningarna på en tidigare enda ö, och skapade den nuvarande geologiska caldera.

Med sina dramatiska vyer, fantastiska solnedgångar och vackra stränder är det ingen överraskning att Thira är mycket populär bland semesterfirare.


Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.