Pireus till Ios färja

Pireus Ios rutten ansluter Athen med Kykladerna och körs för tillfället av 4 rederier. Blue Star Ferries kör upp till 3 gånger vecka, Zante Ferries 5 gånger per vecka, Sea Jets 14 gånger per vecka & Hellenic Seaways kör upp till 7 gånger vecka.

Det är kombinerat 29 överfarter vecka på Pireus Ios överfarten mellan Athen och Kykladerna och med 4 olika rederier. Vi råder dig att jämnaföra för att få fram den bästa tiden och resan för dig.

Pireus till Ios färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Athen till Kykladerna sida.

Pireus - Ios färjerederier

 • Blue Star Ferries
  • 3 Avgångar per vecka 6 tim 40 min
  • Få pris
 • Zante Ferries
  • 5 Avgångar per vecka 7 tim 45 min
  • Få pris
 • Sea Jets
  • 14 Avgångar per vecka 4 tim 23 min
  • Få pris
 • Hellenic Seaways
  • 7 Avgångar per vecka 4 tim 25 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Pireus Ios

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Pireus Ios är en bil och 2 passagerare.

Pireus guide

Pireus är en hamnstad i Grekland. Staden ligger på saroniska bukten i regionen Attika i Grekland och är en del av Atens stadsområde med centrala Aten ungefär 12 km från Pireus. Centrala Pireus är inte en plats där besökarna väljer att dröja eftersom det är överbelastat med trafik. Bortom sjöfartskontoren, bankerna och de offentliga byggnaderna, hittar du ett virrvarr av gågator, shoppingremsor och ganska nedgångna områden. Det mest attraktiva kvarteret ligger öster om Zea Marina och turistiska Mikrolimano hamnen, som är kantad med kaféer, restauranger och barer.

Hamnen i Pireus är den viktigaste hamnen i Grekland, den största passagerarhamnen i Europa och den tredje största i världen och är centrum för Greklands sjöfart och basen för sin stora handelsflottan. Anläggningarna i hamnen har nyligen renoverats och kvaliteten på bekvämligheterna har förbättrats avsevärt. Dessa inkluderar bankomater, valutaväxling, restauranger, barer, taxibilar och ett brett utbud av resebyråer som säljer färjbiljetter. Hamnen har färjeöverfarter till Kreta, Kykladerna, Dodekaneserna, den östra delen av Grekland och en stor del av norra och östra Egeiska havet.

Ios guide

Den grekiska ön Ios är en del av Kykladerna ögrupp i Egeiska havet och ligger mellan Santorini och Naxos. Ön är känd för sin unika nattliv, vackra stränder och historiska landmärken. Ios är en populär plats för turister från hela världen. Under många år Ios har varit en av de mest älskade öar i Kykladerna och har alla delar av en traditionell grekisk by, i kombination med utmärkt nattliv och fantastiska stränder. Chora är en traditionell sömnig grekisk by under dagen med vindlande gator blå och vita byggnader och färgglada blommor. På natten men de smala gatorna förvandla göra byn platsen att vara för en stor utekväll. Runt ön besökare kan utforska många av de vackra stränder med mjuk vit sand och fantastiska kristallklart vatten. Den mest populära stranden i Ios är Mylopotas strand som sträcker sig över en kilometer och kantas av barer, restauranger och vattensporter. För en lugnare och mer avskild strand upplevelse utforska lik av Valmas stranden eller Kolitsani.