Färja från Rafina till Ios

Rafina Ios-rutten går mellan Aten och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Sea Jets trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 4 timmar 5 minuter när Golden Star Ferries servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 5 tim 40 min.

Det finns totalt 14 linjer att välja på vecka om du vill åka Rafina Ios-rutten mellan Aten och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Rafina och Ios

  • Sea Jets
    • 7 avgångar per vecka 4 tim 5 min
    • Få pris
  • Golden Star Ferries
    • 7 avgångar per vecka 5 tim 40 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Rafina Ios

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Rafina Ios-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Rafina

Rafina är en grekisk stad belägen på den östra kusten av Attika i Grekland. Staden och hamnen ligger vid Egeiska havets kust öster om Penteli bergen och nordost om Mesogaiaslätten. Aten ligger 25 km väster om Rafina som också ligger nära städerna Artemida och Nea Makri. På grund av sin närhet till Aten, kör många atenare ut från huvudstaden för att äta på fiskrestauranger som kantar Rafina inre hamn. Utanför varje taverna, visas fångsten från fiskebåtarna i närheten på bäddar av is.

Stadens hamn är den näst största av Attika, nästefter den i Pireus, men kommer förmodligen att ersättas av den i Lavrio, som för närvarande byggs ut. Från Rafinas hamn avgår färjor till den södra delen av Evia liksom de flesta av Kykladerna. Det går färjor och höghastighetsbåtar till öarna där de flesta av dem avgår på morgonen eller i slutet på eftermiddagen/början av kvällen. Vissa dagar finns även båtar som lämnar senare på runt 11:00.

Guide till Ios

Den grekiska ön Ios är en del av Kykladerna ögrupp i Egeiska havet och ligger mellan Santorini och Naxos. Ön är känd för sin unika nattliv, vackra stränder och historiska landmärken. Ios är en populär plats för turister från hela världen. Under många år Ios har varit en av de mest älskade öar i Kykladerna och har alla delar av en traditionell grekisk by, i kombination med utmärkt nattliv och fantastiska stränder. Chora är en traditionell sömnig grekisk by under dagen med vindlande gator blå och vita byggnader och färgglada blommor. På natten men de smala gatorna förvandla göra byn platsen att vara för en stor utekväll. Runt ön besökare kan utforska många av de vackra stränder med mjuk vit sand och fantastiska kristallklart vatten. Den mest populära stranden i Ios är Mylopotas strand som sträcker sig över en kilometer och kantas av barer, restauranger och vattensporter. För en lugnare och mer avskild strand upplevelse utforska lik av Valmas stranden eller Kolitsani.