Färja från Katapola till Iraklia

Katapola Iraklia-rutten går mellan Kykladerna och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Blue Star Ferries trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per vecka med en restid på runt 1 timme 45 minuter när SeaJets servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 1 timme 15 min.

Det finns totalt 4 linjer att välja på vecka om du vill åka Katapola Iraklia-rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Katapola och Iraklia

  • Blue Star Ferries
    • 3 avgångar per vecka 1 timme 45 min
    • Få pris
  • SeaJets
    • 1 avgång(ar) per vecka 1 timme 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Katapola Iraklia

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Katapola Iraklia-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Iraklia

Iraklia är en liten grekisk ö med omkring 100 invånare och ligger vid västra kanten av små östra Kykladerna ögruppen. Tät vegetation, naturliga källor, släta berg, kristallklart vatten (med skeppsvrak på havsbottnen!), Natursköna vikar och grottor är kännetecknen för denna oförstörda paradiset i Kykladerna. Öns kust är hem till Medelhavets tätningMonachus Monachus och den marina sköldpaddan Caretta Caretta. Det finns två byar på ön, Ayios Georgios (vid hamnen) och Panayia.

Öns historia är till stor del okända, antagligen på grund av att ön är så liten. Det var nog inte plågat annat än av pirater. Iraklia var troligen en minoisk bosättning i 200 år f.Kr., eftersom det finns en homonym - på Kreta. Under venetianskt och ottomanskt styre, betalade ön skatt men det verkar som att det var det enda kravet för Iraklians hade.

Öns port heter Agios Georgios och färjor till hamnen i Pireus med en restid på mellan 8 till 10 timmar beroende på resplanen. Ön är också ansluten med färja till de andra öarna i små Kykladerna och till Naxos och Amorgos.