Färja från Iraklia till Katapola

Iraklia Katapola-rutten går mellan Kykladerna och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Blue Star Ferries trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per vecka med en restid på runt 1 timme 45 minuter när SeaJets servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 1 timme 15 min.

Det finns totalt 4 linjer att välja på vecka om du vill åka Iraklia Katapola-rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Iraklia och Katapola

  • Blue Star Ferries
    • 3 avgångar per vecka 1 timme 45 min
    • Få pris
  • SeaJets
    • 1 avgång(ar) per vecka 1 timme 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Iraklia Katapola

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Iraklia Katapola-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Iraklia

Iraklia är en grekisk ö som ligger i Kykladernas ögrupp i Egeiska havet. Det är en liten ö på ca 18 kvadratkm med cirka 150 fasta invånare. Ön ligger mellan öarna Naxos och Ios och nära till öarna Schoinoussa, Koufonisi, Donoussa och Keros som tillsammans bildar Kykladerna. Rester av forntida boplatser och gravar finns på ön, bevis på tidig kykladiska civilisation (3:e årtusendet f.Kr.), samt ruinerna av templen i gudinnan Tur och Zeus (4:e-2:a århundradet f.Kr.). Öns vikar och naturligt bildade grottor fungerade som härbärge för pirater och smugglare under den turkiska ockupationen.

Öns hamn heter Agios Georgios och färjor går till hamnen i Pireus med en restid på mellan 8 till 10 timmar beroende på resplanen. Ön är också ansluten med färja till de andra öarna i små Kykladerna och till Naxos och Amorgos.