COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Kreta

Den vackra ön Kreta är den femte största ön i Medelhavet och den största av de grekiska öarna med en befolkning på cirka en halv miljon människor.

Trots sin tusen kilometers kust, handlar Kreta inte bara om sol, hav och sand. Denna distinkta ön är full av vitalitet, rik på kultur och med varma, gästvänliga människor.

Fastän Kreta är känd för sina hav och stränder, har Kreta ett mycket kontrasterande landskap. Ön omfattar allt från bördiga kustslätter till oländiga berg och från upptagna metropoler till mycket lugna hem i sluttningar.

Som ett enormt populärt semestermål, har Kreta många typer av semesterboende allt från lyxhotell till lägenheter och campingplatser.

Att hitta en färja till Kreta är snabbt och enkelt med ett flertal avresehamnarna och korsningar som drivs av många olika rederier från fastlandet samt från öarna i Dodekaneserna och Kykladerna.

Färjor går från fastlands hamnen i Pireus (Aten) till 3 portar på den norra sidan av ön, året runt. Den kortaste och mest regelbundnakorsningen åker till hamnen i Heraklion i den centrala delen av Kretas nordkust.

Om man reser till Kreta från Kykladerna regionen, norr om Kreta, kan man resa från upp till 6 öar inklusive Mykonos och Santorini. Från Dodekaneserna, nordöstra Kreta, går det varje vecka färjeförbindelser från upp till 5 öar, inklusive Rhodes.

Populära färjerederier

  • 10 avgångar per vecka 8 tim
  • Få pris
  • 7 avgångar per vecka 3 tim 15 min
  • Få pris
  • 6 avgångar per vecka 1 timme 50 min
  • Få pris
  • 5 avgångar per vecka 1 timme 45 min
  • Få pris

Kreta recension

 • "Bekväm resa. Dålig personal"

  Vi hade en bekväm resa på Super Ferry . Det skulle ha varit bra om det inte var för en samarbetsvillig bar skötare . Vi ville ha en restaurang måltid på färjan . Vi bordade tidigt och hade drinkar i baren väntar restaurangen att öppna . Strax innan 06:30 vi frågade en bar skötare när restaurangen skulle öppna . Han sade vid 19:30 . Som ett resultat av denna desinformation vi fortsatte att beställa mat , två baguetter från baren , till upptrappade oss tills middag , som vi var mycket hungrig . Så fort vi gjort vår beställning ett tillkännagivande gjordes att restaurangen var öppen , tiden var 18:30 . Jag berättade snabbt min man att köra uttala baren skötare att avbryta vår ordning . Min man följde stipendiaten och sa till honom att annullera ordern för att vi ville äta på restaurang . Baren skötare sa till min man att det var för sent , men min man tyckte att det skulle vara fast eftersom vi beställde precis , och måltiden skulle inte har upprättats , han trodde inte att stipendiaten var allvarlig . Vi fortsatte sedan att gå till restaurangen för att beställa vår måltid och som vi väntade på beställning , vände baren skötare upp med baguetter . Jag sa till honom att vi inte ville ha det bar mat , att vi in ​​det , men han sa att det var för sent . Jag sa till honom att vi frågade honom när restaurangen skulle öppna och han sa 7:30 , men det öppnas vid 06:30 . Han sa att han jobbade på " grekisk tid " ! Jag sa till honom att det var hans misstag , borde han ha avbrutit ordning men han bara ignorerade mig och passerade bricka med mat över , med någon ursäkt . Som ett resultat av hans okunnighet jag inte kunde dela en trevlig varm måltid med min familj . Jag bestämde mig motvilligt för att äta en av baguetter . Denna incident , och den brist på hänsyn , verkligen bortskämda vad kunde ha varit en härlig resa på färjan . Som ett resultat av denna incident jag ska tänka två gånger innan jag boka igen med Superfast Ferries .

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Cool resa"

  Jag var imponerad på lyxen. Det var värt sitt pris. Det var bra. Det enda dåliga var att man inte kunde släcka ner ljuset underr natten där vi satt.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Väldigt väldigt bra"

  Första gången från Bari till Igoumenista. Hamn personalen var välnliga och hjälpsamma till trötta tursiter. Otroligt väl organiserat. Ren färja och städad. Första klass service. Tack.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "En intressant utflykt"

  Detta var vår 70-års present till svågern.Hans morfar kom från denna ö, men han hade själv aldrig varit här. En mycket trevlig båtresa och två dagar på plats för att söka upp släktingar. Detta lyckades över förväntan och vi fick en mycket god kontakt med folk i Diafani och Olymbos. En mycket trivsam omväxling till det hektiska livet på Rhodos. Nästan ingen trafik och många vandrare av olika nationaliteter. Ett besök på denna ö kan varmt rekommenderas!

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Kreta