COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Kreta

Den vackra ön Kreta är den femte största ön i Medelhavet och den största av de grekiska öarna med en befolkning på cirka en halv miljon människor.

Trots sin tusen kilometers kust, handlar Kreta inte bara om sol, hav och sand. Denna distinkta ön är full av vitalitet, rik på kultur och med varma, gästvänliga människor.

Fastän Kreta är känd för sina hav och stränder, har Kreta ett mycket kontrasterande landskap. Ön omfattar allt från bördiga kustslätter till oländiga berg och från upptagna metropoler till mycket lugna hem i sluttningar.

Som ett enormt populärt semestermål, har Kreta många typer av semesterboende allt från lyxhotell till lägenheter och campingplatser.

Att hitta en färja till Kreta är snabbt och enkelt med ett flertal avresehamnarna och korsningar som drivs av många olika rederier från fastlandet samt från öarna i Dodekaneserna och Kykladerna.

Färjor går från fastlands hamnen i Pireus (Aten) till 3 portar på den norra sidan av ön, året runt. Den kortaste och mest regelbundnakorsningen åker till hamnen i Heraklion i den centrala delen av Kretas nordkust.

Om man reser till Kreta från Kykladerna regionen, norr om Kreta, kan man resa från upp till 6 öar inklusive Mykonos och Santorini. Från Dodekaneserna, nordöstra Kreta, går det varje vecka färjeförbindelser från upp till 5 öar, inklusive Rhodes.

Populära färjerederier

  • Avgår 4 gånger per dag 4 tim 15 min
  • Få pris
  • Avgår 7 gånger per dag 3 tim 50 min
  • Få pris
  • Avgår 2 gånger per dag 8 tim 30 min
  • Få pris

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Kreta