Diafani till Sitia färja

Diafani Sitia rutten ansluter Dodekanisos med Kreta. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Anek Lines. Det finns överfarter upp till 2 gånger vecka med en resetid från ca 5 timmar 45 minuter.

Diafani Sitia seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Diafani - Sitia färjerederier

  • Anek Lines
    • 2 Avgångar per vecka 5 tim 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Diafani Sitia

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Diafani Sitia är en bil och 2 passagerare.

Diafani guide

Diafani är en kuststad och hamn som ligger på den grekiska ön Karpathos, som är den näst största i Dodekaneserna i sydöstra Egeiska havet. Ön ligger ungefär 50 km sydväst om Rhodos i den del av Medelhavet som kallas Karpatiska havet. Ön har 11 byar, varav en är Diafani på norra delen av ön. Ön präglas av mäktiga berg i norr, bördiga fält i söder, och ett överflöd av vilda blommor på vintern och våren. Fantastiska stränder utan trängsel finns inbäddat mellan öns branta klippor.

Charmen i öns historia har bevarats till viss del på grund av dess ganska avlägsna plats. Ön har lyckats bevara många av sina traditionella former av klädsel, seder och dialekt.

Karpathos är ansluten till närliggande öar och fastlandet med färja. Färjorna tillhandahåller transporter till och från Pireus, via Kreta och Rhodos.

Sitia guide

Sitia på den grekiska ön Kreta är en av de minst besökta resmål på ön. Staden byggdes venetianska gånger och sedan förstördes och återuppbyggdes av turkarna även om det finns endast ett fåtal tecken på detta kvar historia. Regionen ger dock fortfarande många ledtrådar och monument till områdets tidiga historia. Idag erbjuder sin långa sandstrand besökare möjlighet att koppla av simma eller att vindsurfa. Den uncrowded regionen Sitia är hem för kloster (särskilt Toplou), arkeologiska platser palmskog stränder, glittrande vikar och fascinerande vandringar över bergen.

Kreta är den största och folkrikaste av de grekiska öarna den femte största ön i Medelhavet, och en av de 13 administrativa regioner i Grekland. Den största staden på Kreta är Heraklion. Ön utgör en betydande del av ekonomin och kulturarv Grekland samtidigt behålla sina egna lokala kulturella drag som sin egen poesi och musik.

Hamnen vid Sitia ansluter Sitia och östra Kreta med flera andra grekiska öar samt med hamnen i Pireus på det grekiska fastlandet. Staden har också en marina som rymmer mindre fiskebåtar och segelbåtar.