Aten (Pireus)
Sitia
Färjor till Kreta
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Pireus till Sitia

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 1 avångar i veckan mellan Pireus och Sitia. Denna sträcka trafikeras av 2 rederier, Anek Lines & Blue Star Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Pireus och Sitia.

Tidtabeller Pireus till Sitia

Färjor mellan Pireus och Sitia avgår vanligtvis från Pireus, ca 18:01. Överfarten tar ungefär 12h 49m.

Färjepriser mellan Pireus och Sitia

Priserna på en överfast från Pireus till Sitia varierar oftast mellan 1063kr och 6956kr*. Genomsnittspriset är 3547kr*. De billigaste priserna mellan Pireus och Sitia är ca 552kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 1877kr*. Genomsnittspriset för en bil är 5852kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Sitia och Pireus?

Det är ungefär 241.9 miles (389.3km) eller 210.2 sjömil mellan Pireus och Sitia.

Kan jag resa med bil mellan Pireus och Sitia?

Ja, med Anek Lines, Blue Star Ferries kan du resa med bil på sträckan mellan Pireus och Sitia. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Pireus och Sitia.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Pireus och Sitia?

Ja, fotpassagerare kan resa med Anek Lines, Blue Star Ferries mellan Pireus och Sitia.

Aten (Pireus) till Sitia färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Aten till Kreta
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Athens (Piraeus) - Sitia Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 2
Operatörer Anek Lines & Blue Star Ferries
Genomsnittligt pris 2836 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 2
Genomsnittlig seglingstid 12h 49m
Snabbaste seglingstid 11h 44m
Första färjan 18:01
Avstånd 210 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Aten (Pireus) till Sitia?

  Färjeresan från Aten (Pireus) till Sitia tar ungefär 16h 52m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Aten (Pireus) - Sitia?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Aten (Pireus) och Sitia, dessa är
  • Anek Lines
  • Blue Star Ferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Aten (Pireus) - Sitia?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Aten (Pireus) - Sitia, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Så tycker våra kunder om Färjor från Aten (Pireus) till Sitia

 • "En intressant utflykt"

  Detta var vår 70-års present till svågern.Hans morfar kom från denna ö, men han hade själv aldrig varit här. En mycket trevlig båtresa och två dagar på plats för att söka upp släktingar. Detta lyckades över förväntan och vi fick en mycket god kontakt med folk i Diafani och Olymbos. En mycket trivsam omväxling till det hektiska livet på Rhodos. Nästan ingen trafik och många vandrare av olika nationaliteter. Ett besök på denna ö kan varmt rekommenderas!

  'Prevelis' travelled on Prevelis

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Aten (Pireus)

Pireus är en hamnstad i Grekland. Staden ligger på saroniska bukten i regionen Attika i Grekland och är en del av Atens stadsområde med centrala Aten ungefär 12 km från Pireus. Centrala Pireus är inte en plats där besökarna väljer att dröja eftersom det är överbelastat med trafik. Bortom sjöfartskontoren, bankerna och de offentliga byggnaderna, hittar du ett virrvarr av gågator, shoppingremsor och ganska nedgångna områden. Det mest attraktiva kvarteret ligger öster om Zea Marina och turistiska Mikrolimano hamnen, som är kantad med kaféer, restauranger och barer.

Hamnen i Pireus är den viktigaste hamnen i Grekland, den största passagerarhamnen i Europa och den tredje största i världen och är centrum för Greklands sjöfart och basen för sin stora handelsflottan. Anläggningarna i hamnen har nyligen renoverats och kvaliteten på bekvämligheterna har förbättrats avsevärt. Dessa inkluderar bankomater, valutaväxling, restauranger, barer, taxibilar och ett brett utbud av resebyråer som säljer färjbiljetter. Hamnen har färjeöverfarter till Kreta, Kykladerna, Dodekaneserna, den östra delen av Grekland och en stor del av norra och östra Egeiska havet.


Guide till Sitia

Sitia på den grekiska ön Kreta är en av de minst besökta resmål på ön. Staden byggdes venetianska gånger och sedan förstördes och återuppbyggdes av turkarna även om det finns endast ett fåtal tecken på detta kvar historia. Regionen ger dock fortfarande många ledtrådar och monument till områdets tidiga historia. Idag erbjuder sin långa sandstrand besökare möjlighet att koppla av simma eller att vindsurfa. Den uncrowded regionen Sitia är hem för kloster (särskilt Toplou), arkeologiska platser palmskog stränder, glittrande vikar och fascinerande vandringar över bergen.

Kreta är den största och folkrikaste av de grekiska öarna den femte största ön i Medelhavet, och en av de 13 administrativa regioner i Grekland. Den största staden på Kreta är Heraklion. Ön utgör en betydande del av ekonomin och kulturarv Grekland samtidigt behålla sina egna lokala kulturella drag som sin egen poesi och musik.

Hamnen vid Sitia ansluter Sitia och östra Kreta med flera andra grekiska öar samt med hamnen i Pireus på det grekiska fastlandet. Staden har också en marina som rymmer mindre fiskebåtar och segelbåtar.


Aten (Pireus) till Sitia Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 25/09/2023 och 2023-10-01


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Blue Star Ferries 18:01 05:45 11 timmar 44 minuter Tors
Blue Star Ferries 18:01 07:55 13 timmar 54 minuter Lör

Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.