Färja från Pireus till Heraklion

Pireus Heraklion-linjen går mellan Aten och Kreta och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Minoan Lines kör upp till 14 gånger vecka, Cyclades Fast Ferries 3 gånger per vecka & Anek Superfast kör upp till 7 gånger vecka.

Det är totalt 24 avgångar vecka på sträckan Pireus Heraklion mellan Aten och Kreta ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Pireus och Heraklion

 • Minoan Lines
  • 14 avgångar per vecka 8 tim 40 min
  • Få pris
 • Cyclades Fast Ferries
  • 3 avgångar per vecka 9 tim 20 min
  • Få pris
 • Anek Superfast
  • 7 avgångar per vecka 8 tim 45 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Pireus Heraklion

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Pireus Heraklion-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Pireus

Pireus är en hamnstad i Grekland. Staden ligger på saroniska bukten i regionen Attika i Grekland och är en del av Atens stadsområde med centrala Aten ungefär 12 km från Pireus. Centrala Pireus är inte en plats där besökarna väljer att dröja eftersom det är överbelastat med trafik. Bortom sjöfartskontoren, bankerna och de offentliga byggnaderna, hittar du ett virrvarr av gågator, shoppingremsor och ganska nedgångna områden. Det mest attraktiva kvarteret ligger öster om Zea Marina och turistiska Mikrolimano hamnen, som är kantad med kaféer, restauranger och barer.

Hamnen i Pireus är den viktigaste hamnen i Grekland, den största passagerarhamnen i Europa och den tredje största i världen och är centrum för Greklands sjöfart och basen för sin stora handelsflottan. Anläggningarna i hamnen har nyligen renoverats och kvaliteten på bekvämligheterna har förbättrats avsevärt. Dessa inkluderar bankomater, valutaväxling, restauranger, barer, taxibilar och ett brett utbud av resebyråer som säljer färjbiljetter. Hamnen har färjeöverfarter till Kreta, Kykladerna, Dodekaneserna, den östra delen av Grekland och en stor del av norra och östra Egeiska havet.

Guide till Heraklion

Heraklion är den största staden på den grekiska ön Kreta och är en av Greklands stora tätorter. Stadens utveckling som inleddes i den 9: e talet och på senare gånger i kom det under arabiska venetianskt och ottomanskt styre; dess erövrare gav initialt det namnet Khandaq eller Handak som var skadad till Candia. Under de olympiska spelen 2004 staden Heraklion som en av de platser för fotbollsturneringen. Bland de mest populära sevärdheterna i Heraklion är fästningsmurar som avgränsar "gamla -". De första befästningarna byggdes av araberna och senare förstärktes av venetianarna på 15-talet. Från sju bastioner överlever endast Martinengo bastion i dag; där besökare hittar grav den berömda författaren N. Kazantzakis med utsikt över staden.

I den gamla hamnen (Venedig) bredvid finns den moderna hamnen kan besökarna se de välvda tarsanades där fartyg som används som ska byggas medan den västra sidan domineras av 16-talet Koule fästning. Heraklion är en viktig hamn för passagerarfartyg och last. Resenärer kan ta färjor och båtar från Heraklion till destinationer inklusive Santorini Ios Island Paros Mykonos och Rhodos. Det finns också flera dagliga färjor till Pireus-hamnen i Aten på det grekiska fastlandet.