Pireus
Chania (Hania)
Färjor till Kreta
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Pireus - Chania (Hania) är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Pireus till Chania (Hania)

Pireus Chania-rutten går mellan Aten och Kreta och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Anek Superfast trafikerar den här sträckan upp till 10 gånger per vecka med en restid på runt 8 timmar när Minoan Lines servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 8 timmar.

Det finns totalt 17 linjer att välja på vecka om du vill åka Pireus Chania-rutten mellan Aten och Kreta. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Pireus till Chania (Hania) färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Aten till Kreta
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Pireus till Chania (Hania)?

  Färjeresan från Pireus till Chania (Hania) tar ungefär 8h. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Pireus till Chania (Hania)?

  Priserna för färjan mellan Pireus - Chania (Hania) varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 167 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Pireus - Chania (Hania)?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Pireus och Chania (Hania), dessa är
  • Anek Superfast
  • Minoan Lines
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Pireus - Chania (Hania)?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Pireus - Chania (Hania), kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Pireus - Chania (Hania)?

  Ja, mellan Pireus - Chania (Hania) kan du resan utan bil med
  • Anek Superfast
  • Minoan Lines
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Pireus - Chania (Hania)?

  Ja, du kan resa med bil mellan Pireus - Chania (Hania) med
  • Anek Superfast
  • Minoan Lines
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Pireus - Chania (Hania)?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Minoan Lines
 • Vad är avståndet från Pireus till Chania (Hania)?

  Det är uppskattningsvis 135 sjömil mellan Pireus och Chania (Hania).

Guide till Pireus

Pireus är en hamnstad i Grekland. Staden ligger på saroniska bukten i regionen Attika i Grekland och är en del av Atens stadsområde med centrala Aten ungefär 12 km från Pireus. Centrala Pireus är inte en plats där besökarna väljer att dröja eftersom det är överbelastat med trafik. Bortom sjöfartskontoren, bankerna och de offentliga byggnaderna, hittar du ett virrvarr av gågator, shoppingremsor och ganska nedgångna områden. Det mest attraktiva kvarteret ligger öster om Zea Marina och turistiska Mikrolimano hamnen, som är kantad med kaféer, restauranger och barer.

Hamnen i Pireus är den viktigaste hamnen i Grekland, den största passagerarhamnen i Europa och den tredje största i världen och är centrum för Greklands sjöfart och basen för sin stora handelsflottan. Anläggningarna i hamnen har nyligen renoverats och kvaliteten på bekvämligheterna har förbättrats avsevärt. Dessa inkluderar bankomater, valutaväxling, restauranger, barer, taxibilar och ett brett utbud av resebyråer som säljer färjbiljetter. Hamnen har färjeöverfarter till Kreta, Kykladerna, Dodekaneserna, den östra delen av Grekland och en stor del av norra och östra Egeiska havet.


Guide till Chania (Hania)

Chania (även stavat: Hania) är huvudstaden på den grekiska ön Kreta. Det är en stad där olika civilisationer har blomstrat i århundraden. Vandra runt i Gamla stans labyrintliknande gränder med vackra venetianska herrgårdar, fontäner och genomarbetade kyrkor, hit kommer besökarna att upptäcka många historiska monument. Staden är byggd på området Minoan Kidonia och i slutet av Homonymviken mellan Akrotiri och Onicha halvöar och var den tidigare huvudstaden på Kreta mellan 1847 och 1972. Idag är den näst största staden på Kreta efter Heraklion och är huvudstad i Homonym-länet.

Den gamla staden är byggd kring den venetianska hamnen och är också ett område där venetianska byggnader och senare turkiska byggnader bildar tillsammans en unik arkitektonisk stil. På öster Palea Poli är Splantzia (eller Plaza) distrikt byggdes på platsen för den tidigare turkiska distriktet. Här ser du Aghii Anargiri kyrka, den enda ortodoxa kyrkan som hade tillstånd att driva under den period då de venetianska och turkiska yrken. Du kommer också att se Sintrivani torget. Neoria (eller Chiones) distrikt och på nordöstra sidan ligger i området där stadens gamla hamnen och venetianska skeppsvarv från 14t00- och 1600-talen som det också tog sitt namn från.

Från hamnen finns färjetrafik som ansluter Chania till hamnen i Pireus, Kykladerna och Tolvöarna.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.