Milos till Heraklion färja

Milos Heraklion rutten ansluter Kykladerna med Kreta och körs för tillfället av 2 rederier. Minoan Lines service kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid på runt 4 timmar när Anek Lines servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 10 tim 50 min.

Så det är kombinerat 3 överfarter som erbjuds vecka på Milos Heraklion rutten mellan Kykladerna och Kreta. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Milos till Heraklion färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Kykladerna till Kreta sida.

Milos - Heraklion färjerederier

  • Minoan Lines
    • 2 Avgångar per vecka 4 tim
    • Få pris
  • Anek Lines
    • 1 Avgång per vecka 10 tim 50 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Milos Heraklion

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Milos Heraklion är en bil och 2 passagerare.

Milos guide

Milos är en grekisk ö som ligger i egeiska havet strax norr om Kretas hav och är en del av Kykladernas ögrupp. Ön är känd för statyn av Afrodite ("Venus de Milo", nu i Louvren Gallery, Paris), och även för statyer av den grekiska guden Asklepios (nu i British Museum, London) och Poseidon och en ålderdomlig Apollo i Aten. Det finns många små butiker runt hela ön men de flesta är samlade runt hamnen i Adamas. De flesta butiker säljer souvenirer, handgjorda presenter och smycken samt lokala vävnings, broderi och livsmedelsprodukter. Lokala produkter och delikatesser samt presentbutiker kan också hittas i de flesta av öns byar.

Milos är ansluten till hamnen i Pireus i Aten, alla Kykladerna, Dodekaneserna och Kreta med färjor och snabbgående katamaran. Under högsäsong på sommaren finns det dagliga reguljära linjer till och från ön. Det finns två hamnar på Milos, den viktigaste hamnen i Adamas och en annan hamn i Apollonia som förbinder ön Milos med öarna Kimolos och Glaronissia.

Heraklion guide

Heraklion är den största staden på den grekiska ön Kreta och är en av Greklands stora tätorter. Stadens utveckling som inleddes i den 9: e talet och på senare gånger i kom det under arabiska venetianskt och ottomanskt styre; dess erövrare gav initialt det namnet Khandaq eller Handak som var skadad till Candia. Under de olympiska spelen 2004 staden Heraklion som en av de platser för fotbollsturneringen. Bland de mest populära sevärdheterna i Heraklion är fästningsmurar som avgränsar "gamla -". De första befästningarna byggdes av araberna och senare förstärktes av venetianarna på 15-talet. Från sju bastioner överlever endast Martinengo bastion i dag; där besökare hittar grav den berömda författaren N. Kazantzakis med utsikt över staden.

I den gamla hamnen (Venedig) bredvid finns den moderna hamnen kan besökarna se de välvda tarsanades där fartyg som används som ska byggas medan den västra sidan domineras av 16-talet Koule fästning. Heraklion är en viktig hamn för passagerarfartyg och last. Resenärer kan ta färjor och båtar från Heraklion till destinationer inklusive Santorini Ios Island Paros Mykonos och Rhodos. Det finns också flera dagliga färjor till Pireus-hamnen i Aten på det grekiska fastlandet.