Athens

Jämför färjor från Aten till Kreta

Det finns flera olika färjerutter som traffikerar resan från Aten till Kreta. Färjorna förbinder för tillfället 1 Hamnar in Aten med 4 Hamnar i Kreta.Det finns ett kombinerat antal på upp till 45 färjeöverfarter varje dag där du kan välja mellan 4 ferry routes som traffikeras av 5 färjerederier där Minoan Lines, Anek Lines, Cyclades Fast Ferries, SeaJets & Anek Superfast är inkluderat, och där den kortaste rutten tar ca Kort 8 timme 0 minut (Chania (Hania)).Det här är en generell sammanfattning av det vi kan erbjuda mellan Aten och Kreta, för mer exakt information använd vår Tider & Priser.

Aten-Kreta-färjekarta

Klicka här för karta

Om Kreta:

Kreta är den största och folkrikaste ön i Grekland, som ligger i Medelhavet , en aning sydost om fastlandet.

Känd för sina varierande landskap bestående av bördiga dalar, fantastiska stränder och den berömda White Mountains till sidan om idylliska hamnar och sömniga byar, har Kreta vackra bakgrunder runt varje hörn.

Ett flertal hävdvunna traditioner är än grundläggande för kretensiska kulturen, inklusive påsk fester, stränginstrument som kallas "lyra" och utförandet av spektakulära lokala danser. Några greker påstår att Kreta kan vara sitt eget land på grund av dess varierande terräng och unika sätt att leva.

Det finns många inhemska färjelinjer som avgår från fastlandet och omgivande skärgårdar i Egeiska havet, och anländer till fem kretensiska portarna på den norra kusten, inklusive huvudstaden Heraklion. Dessa avgångar har varierande restider och drivs av flera operatörer, så det finns gott om val när det gäller att nå Kreta med färja.