Cyclades Islands

Jämför färjor från Kykladerna till Kreta

Det finns manga valmöjligheter när det kommer till att välja färja från Kykladerna till Kreta. Det finns 4 färjerederier som tillsammans erbjuder 13 ferry routes och förbinder till Thira (Santorini) till Heraklion, Sitia & Rethymno, Milos till Heraklion & Sitia, Mykonos till Heraklion, Paros till Heraklion, Naxos till Heraklion, Tinos till Heraklion, Syros till Heraklion, Anafi till Heraklion & Sitia & Ios till Heraklion

Den snabbaste rutten mellan Kykladerna och Kreta är Heraklion med en seglingstid på ca Kort 1 timme 45 minut. Med så många rutter att välja mellan så blir det enkelt att jämföra alla liknande rutter i en sökning så att du snabbt hittar det du letar efter.

Kykladerna-Kreta-färjekarta

Klicka här för karta

Om Kykladerna:

Kykladerna är en grekisk ögrupp i Egeiska havet, sydost om fastlandet .

Vare sig du letar efter ett actionfyllt äventyr, romantisk reträtt, eller lycksalig semester, har Kykladerna allt. Dessutom, är de inte bara bedövande vackra, de levererar på den kulturella fronten också, som ståtar med blomstrande mat scener och en rik historia.

Man är aldrig brist på spännande saker att se heller. Delos är den legendariska födelseplatsen för grekiska gudarna Apollo och Artemis och hävdar många arkeologiska platser medan den världsberömda stränderna i Mykonos är de perfekta ställen att varva ner efter en dag av äventyr.

När det gäller att utforska Grekland och hennes öar, är det snabb och bekvämt att åka runt med färja. Från Kykladerna, finns det ett stort nätverk av färjerutter som åker till de omgivande grekiska öarna och fastlandet , samt ett stort antal korsningar mellan Kykladerna själv.

Om Kreta:

Kreta är den största och folkrikaste ön i Grekland, som ligger i Medelhavet , en aning sydost om fastlandet.

Känd för sina varierande landskap bestående av bördiga dalar, fantastiska stränder och den berömda White Mountains till sidan om idylliska hamnar och sömniga byar, har Kreta vackra bakgrunder runt varje hörn.

Ett flertal hävdvunna traditioner är än grundläggande för kretensiska kulturen, inklusive påsk fester, stränginstrument som kallas "lyra" och utförandet av spektakulära lokala danser. Några greker påstår att Kreta kan vara sitt eget land på grund av dess varierande terräng och unika sätt att leva.

Det finns många inhemska färjelinjer som avgår från fastlandet och omgivande skärgårdar i Egeiska havet, och anländer till fem kretensiska portarna på den norra kusten, inklusive huvudstaden Heraklion. Dessa avgångar har varierande restider och drivs av flera operatörer, så det finns gott om val när det gäller att nå Kreta med färja.