Färja från Ios till Heraklion

Ios Heraklion-rutten går mellan Kykladerna och Kreta och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Minoan Lines trafikerar den här sträckan upp till 1 gånger per vecka med en restid på runt 2 timmar 45 minuter när SeaJets servicen kör upp till 5 gånger per vecka med en resetid från 3 tim.

Det finns totalt 6 linjer att välja på vecka om du vill åka Ios Heraklion-rutten mellan Kykladerna och Kreta. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Ios och Heraklion

  • Minoan Lines
    • 1 avgång(ar) per vecka 2 tim 45 min
    • Få pris
  • SeaJets
    • 5 avgångar per vecka 3 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Ios Heraklion

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Ios Heraklion-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Ios

Ios är en grekisk ö i Kykladernas ögrupp i Egeiska havet. Ön är ganska kuperad med klippor som leder ner till havet på de flesta sidor av ön. Ön ligger ungefär halvvägs mellan öarna Naxos och Santorini. Ios hamn är beläget på nordvästra delen av ön på kort avstånd från byn Chora. Resan från hamnen till byn kan göras med buss eller till fots som tar cirka 15 minuter uppför en brant åsneled. Byn präglas av smala stigar och gator av vilka de flesta har nu övertagits av barer, restauranger, butiker och nattklubbar för att tillgodose turister.

Ios kan nås med konventionell färja eller höghastighetsfärjor från hamnarna i Pireus och Rafina med en restid på mellan 4 1/2 timmar och 8 timmar beroende på typ av färja och destination. Ios är också kopplad till de övriga Kykladerna under sommarmånaderna.

Guide till Heraklion

Heraklion är den största staden på den grekiska ön Kreta och är en av Greklands stora tätorter. Stadens utveckling som inleddes i den 9: e talet och på senare gånger i kom det under arabiska venetianskt och ottomanskt styre; dess erövrare gav initialt det namnet Khandaq eller Handak som var skadad till Candia. Under de olympiska spelen 2004 staden Heraklion som en av de platser för fotbollsturneringen. Bland de mest populära sevärdheterna i Heraklion är fästningsmurar som avgränsar "gamla -". De första befästningarna byggdes av araberna och senare förstärktes av venetianarna på 15-talet. Från sju bastioner överlever endast Martinengo bastion i dag; där besökare hittar grav den berömda författaren N. Kazantzakis med utsikt över staden.

I den gamla hamnen (Venedig) bredvid finns den moderna hamnen kan besökarna se de välvda tarsanades där fartyg som används som ska byggas medan den västra sidan domineras av 16-talet Koule fästning. Heraklion är en viktig hamn för passagerarfartyg och last. Resenärer kan ta färjor och båtar från Heraklion till destinationer inklusive Santorini Ios Island Paros Mykonos och Rhodos. Det finns också flera dagliga färjor till Pireus-hamnen i Aten på det grekiska fastlandet.