Färja från Naxos till Heraklion

Naxos Heraklion-rutten går mellan Kykladerna och Kreta och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Minoan Lines trafikerar den här sträckan upp till 1 gånger per vecka med en restid på runt 3 timmar 50 minuter när SeaJets servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 3 tim 30 min.

Det finns totalt 8 linjer att välja på vecka om du vill åka Naxos Heraklion-rutten mellan Kykladerna och Kreta. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Naxos och Heraklion

  • Minoan Lines
    • 1 avgång(ar) per vecka 3 tim 50 min
    • Få pris
  • SeaJets
    • 7 avgångar per vecka 3 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Naxos Heraklion

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Naxos Heraklion-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Naxos

Naxos är en grekisk ö i Kykladernas ögrupp i Egeiska havet. Öns största stad och huvudstad är Naxos, eller Chora. Chora är byggt som en amfiteater på den västra sidan av ön och är en av de största hamnarna i Egeiska havet. Staden har många affärer, barer, kaféer och restauranger som lockar de flesta av lokalbefolkningen och besökare. Emblemet av Chora är den lilla ön som sträcker sig från kusten, Palatia, där Portara, resterna av det antika templet tillägnat guden Apollon finns. Portara är ett monument som är en dörr som står ensam utan en vägg fastsatt vid dess sidor. Ett besök i Portara rekomenderas, speciellt efter en simtur, medan solen går ner.

Naxos är känt för sin tradition i gastronomi som producerar den berömda Naxianpotatisen, vin, Kitron likörproduktion och den populära Naxianosten, graviera. På hela ön, kommer besökarna att hitta många traditionella restauranger och tavernor som serverar lokala rätter.

Öns hamn är också beläget i Chora. Från hamnen avgår färjorna till Pireus (Aten) och de andra öarna i Kykladerna.

Guide till Heraklion

Heraklion är den största staden på den grekiska ön Kreta och är en av Greklands stora tätorter. Stadens utveckling som inleddes i den 9: e talet och på senare gånger i kom det under arabiska venetianskt och ottomanskt styre; dess erövrare gav initialt det namnet Khandaq eller Handak som var skadad till Candia. Under de olympiska spelen 2004 staden Heraklion som en av de platser för fotbollsturneringen. Bland de mest populära sevärdheterna i Heraklion är fästningsmurar som avgränsar "gamla -". De första befästningarna byggdes av araberna och senare förstärktes av venetianarna på 15-talet. Från sju bastioner överlever endast Martinengo bastion i dag; där besökare hittar grav den berömda författaren N. Kazantzakis med utsikt över staden.

I den gamla hamnen (Venedig) bredvid finns den moderna hamnen kan besökarna se de välvda tarsanades där fartyg som används som ska byggas medan den västra sidan domineras av 16-talet Koule fästning. Heraklion är en viktig hamn för passagerarfartyg och last. Resenärer kan ta färjor och båtar från Heraklion till destinationer inklusive Santorini Ios Island Paros Mykonos och Rhodos. Det finns också flera dagliga färjor till Pireus-hamnen i Aten på det grekiska fastlandet.