Santorini (Thira)
Sitia
Färjor till Kreta
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Thira (Santorini) till Sitia

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 1 avångar i veckan mellan Thira (Santorini) och Sitia. Denna sträcka trafikeras av 2 rederier, Anek Lines & Blue Star Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Thira (Santorini) och Sitia.

Tidtabeller Thira (Santorini) till Sitia

Färjor mellan Thira (Santorini) och Sitia avgår vanligtvis från Thira (Santorini), ca 01:00. Överfarten tar ungefär 5h 52m.

Färjepriser mellan Thira (Santorini) och Sitia

Priserna på en överfast från Thira (Santorini) till Sitia varierar oftast mellan 263kr och 1008kr*. Genomsnittspriset är 649kr*. De billigaste priserna mellan Thira (Santorini) och Sitia är ca 263kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 525kr*. Genomsnittspriset för en bil är 3023kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Sitia och Thira (Santorini)?

Det är ungefär 86.9 miles (139.9km) eller 75.5 sjömil mellan Thira (Santorini) och Sitia.

Kan jag resa med bil mellan Thira (Santorini) och Sitia?

Ja, med Anek Lines, Blue Star Ferries kan du resa med bil på sträckan mellan Thira (Santorini) och Sitia. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Thira (Santorini) och Sitia.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Thira (Santorini) och Sitia?

Ja, fotpassagerare kan resa med Anek Lines, Blue Star Ferries mellan Thira (Santorini) och Sitia.

Santorini (Thira) till Sitia färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Kykladerna till Kreta
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Santorini (Thira) - Sitia Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 2
Operatörer Anek Lines & Blue Star Ferries
Genomsnittligt pris 799 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 2
Genomsnittlig seglingstid 5h 50m
Snabbaste seglingstid 4h 45m
Första färjan 01:00
Avstånd 75 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Santorini (Thira) till Sitia?

  Färjeresan från Santorini (Thira) till Sitia tar ungefär 7h 47m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Santorini (Thira) - Sitia?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Santorini (Thira) och Sitia, dessa är
  • Anek Lines
  • Blue Star Ferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Santorini (Thira) - Sitia?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Santorini (Thira) - Sitia, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Så tycker våra kunder om Färjor från Santorini (Thira) till Sitia

 • "En intressant utflykt"

  Detta var vår 70-års present till svågern.Hans morfar kom från denna ö, men han hade själv aldrig varit här. En mycket trevlig båtresa och två dagar på plats för att söka upp släktingar. Detta lyckades över förväntan och vi fick en mycket god kontakt med folk i Diafani och Olymbos. En mycket trivsam omväxling till det hektiska livet på Rhodos. Nästan ingen trafik och många vandrare av olika nationaliteter. Ett besök på denna ö kan varmt rekommenderas!

  'Prevelis' travelled on Prevelis

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Santorini (Thira)

Santorini, eller Thira för att ge ön sitt officiella namn, är en grekisk ö som ligger i södra Egeiska havet ca 200 km sydost om det grekiska fastlandet. Det är en del av Kykladernas ögrupp och tillsammans med Anafi är det den enda platsen i Europa som har ett varm ökenklimat. Varje besök till Santorini bör innehålla en yachtkryssning till de tre öarna som våldsamt skapats under ett vulkanutbrott under antiken. Öarna kallas Nea Kammeni, Palea Kammeni och Thirassia och deras placering mittemot den västra delen av ön ger besökarna möjlighet att faktiskt se vulkanen och alla dess underverk. Fira, huvudstaden i Santorini, ligger uppe på kanten av en imponerande 260 meter hög klippa, och erbjuder besökarna en imponerande utsikt över vulkanen. Fira stad är full av små vitkalkade hus av traditionell kykladisk arkitektur, kyrkor med blå kupoler och gator fyllda med alla typer av affärer, restauranger, kaféer och barer.

Ön Santorini har två hamnar. Den stora hamnen är Athinios, dit alla färjor och kommersiella båtar anländer. Där finns också den gamla hamnen som oftast används för kryssningsfartyg. Från huvudhamnen, kan färjor tas till Pireus, Rafina och de andra öarna i Kykladerna. Både konventionella och höghastighetsfärjor trafikerar dessa rutter.


Guide till Sitia

Sitia på den grekiska ön Kreta är en av de minst besökta resmål på ön. Staden byggdes venetianska gånger och sedan förstördes och återuppbyggdes av turkarna även om det finns endast ett fåtal tecken på detta kvar historia. Regionen ger dock fortfarande många ledtrådar och monument till områdets tidiga historia. Idag erbjuder sin långa sandstrand besökare möjlighet att koppla av simma eller att vindsurfa. Den uncrowded regionen Sitia är hem för kloster (särskilt Toplou), arkeologiska platser palmskog stränder, glittrande vikar och fascinerande vandringar över bergen.

Kreta är den största och folkrikaste av de grekiska öarna den femte största ön i Medelhavet, och en av de 13 administrativa regioner i Grekland. Den största staden på Kreta är Heraklion. Ön utgör en betydande del av ekonomin och kulturarv Grekland samtidigt behålla sina egna lokala kulturella drag som sin egen poesi och musik.

Hamnen vid Sitia ansluter Sitia och östra Kreta med flera andra grekiska öar samt med hamnen i Pireus på det grekiska fastlandet. Staden har också en marina som rymmer mindre fiskebåtar och segelbåtar.


Santorini (Thira) till Sitia Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 25/09/2023 och 2023-10-01


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Blue Star Ferries 01:00 05:45 4 timmar 45 minuter Fre
Blue Star Ferries 01:00 07:55 6 timmar 55 minuter Sön

Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.