Santorini (Thira)
Heraklion
Färjor till Kreta
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Thira (Santorini) till Heraklion

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 14 avångar i veckan mellan Thira (Santorini) och Heraklion. Denna sträcka trafikeras av 5 rederier, Anek Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines & SeaJets. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Thira (Santorini) och Heraklion.

Tidtabeller Thira (Santorini) till Heraklion

Färjor mellan Thira (Santorini) och Heraklion avgår vanligtvis från Thira (Santorini), ca 01:00. Överfarten tar ungefär 1h 52m.

Färjepriser mellan Thira (Santorini) och Heraklion

Priserna på en överfast från Thira (Santorini) till Heraklion varierar oftast mellan 373kr och 3975kr*. Genomsnittspriset är 2043kr*. De billigaste priserna mellan Thira (Santorini) och Heraklion är ca 194kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 1974kr*. Genomsnittspriset för en bil är 4554kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Heraklion och Thira (Santorini)?

Det är ungefär 68.1 miles (109.6km) eller 59.2 sjömil mellan Thira (Santorini) och Heraklion.

Kan jag resa med bil mellan Thira (Santorini) och Heraklion?

Ja, med Anek Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines, SeaJets kan du resa med bil på sträckan mellan Thira (Santorini) och Heraklion. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Thira (Santorini) och Heraklion.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Thira (Santorini) och Heraklion?

Ja, fotpassagerare kan resa med Anek Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines, SeaJets mellan Thira (Santorini) och Heraklion.

Santorini (Thira) till Heraklion färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Kykladerna till Kreta
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Santorini (Thira) - Crete (Heraklion) Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 5
Operatörer Anek Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines & SeaJets
Genomsnittligt pris 1938 kr.*
Genomsnittliga dagliga avgångar 2
Genomsnittliga veckovisa avgångar 14
Genomsnittlig seglingstid 1h 52m
Snabbaste seglingstid 1h 40m
Första färjan 01:00
Sista färjan 17:00
Avstånd 59 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Thira till Heraklion?

  Färjeresan från Thira till Heraklion tar ungefär 2h 57m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Thira till Heraklion?

  Priserna för färjan mellan Thira - Heraklion varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 191 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Thira - Heraklion?

  5 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Thira och Heraklion, dessa är
  • Blue Star Ferries
  • Anek Lines
  • SeaJets
  • Minoan Lines
  • Cyclades Fast Ferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Thira - Heraklion?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Thira - Heraklion, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Vad är avståndet från Thira till Heraklion?

  Det är uppskattningsvis 59 sjömil mellan Thira och Heraklion.

Guide till Santorini (Thira)

Santorini, eller Thira för att ge ön sitt officiella namn, är en grekisk ö som ligger i södra Egeiska havet ca 200 km sydost om det grekiska fastlandet. Det är en del av Kykladernas ögrupp och tillsammans med Anafi är det den enda platsen i Europa som har ett varm ökenklimat. Varje besök till Santorini bör innehålla en yachtkryssning till de tre öarna som våldsamt skapats under ett vulkanutbrott under antiken. Öarna kallas Nea Kammeni, Palea Kammeni och Thirassia och deras placering mittemot den västra delen av ön ger besökarna möjlighet att faktiskt se vulkanen och alla dess underverk. Fira, huvudstaden i Santorini, ligger uppe på kanten av en imponerande 260 meter hög klippa, och erbjuder besökarna en imponerande utsikt över vulkanen. Fira stad är full av små vitkalkade hus av traditionell kykladisk arkitektur, kyrkor med blå kupoler och gator fyllda med alla typer av affärer, restauranger, kaféer och barer.

Ön Santorini har två hamnar. Den stora hamnen är Athinios, dit alla färjor och kommersiella båtar anländer. Där finns också den gamla hamnen som oftast används för kryssningsfartyg. Från huvudhamnen, kan färjor tas till Pireus, Rafina och de andra öarna i Kykladerna. Både konventionella och höghastighetsfärjor trafikerar dessa rutter.


Guide till Heraklion

Heraklion är den största staden på den grekiska ön Kreta och är en av Greklands stora tätorter. Stadens utveckling som inleddes i den 9: e talet och på senare gånger i kom det under arabiska venetianskt och ottomanskt styre; dess erövrare gav initialt det namnet Khandaq eller Handak som var skadad till Candia. Under de olympiska spelen 2004 staden Heraklion som en av de platser för fotbollsturneringen. Bland de mest populära sevärdheterna i Heraklion är fästningsmurar som avgränsar "gamla -". De första befästningarna byggdes av araberna och senare förstärktes av venetianarna på 15-talet. Från sju bastioner överlever endast Martinengo bastion i dag; där besökare hittar grav den berömda författaren N. Kazantzakis med utsikt över staden.

I den gamla hamnen (Venedig) bredvid finns den moderna hamnen kan besökarna se de välvda tarsanades där fartyg som används som ska byggas medan den västra sidan domineras av 16-talet Koule fästning. Heraklion är en viktig hamn för passagerarfartyg och last. Resenärer kan ta färjor och båtar från Heraklion till destinationer inklusive Santorini Ios Island Paros Mykonos och Rhodos. Det finns också flera dagliga färjor till Pireus-hamnen i Aten på det grekiska fastlandet.


Thira till Heraklion Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 11/12/2023 och 2023-12-17


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Blue Star Ferries 01:00 04:10 3 timmar 10 minuter Sön

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.