Färja från Mykonos till Heraklion

Mykonos Heraklion-linjen går mellan Kykladerna och Kreta och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Minoan Lines kör upp till 6 gånger vecka, SeaJets 10 gånger per vecka & Golden Star Ferries kör upp till 7 gånger vecka.

Det är totalt 23 avgångar vecka på sträckan Mykonos Heraklion mellan Kykladerna och Kreta ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Mykonos och Heraklion

 • Minoan Lines
  • 6 avgångar per vecka 4 tim 40 min
  • Få pris
 • SeaJets
  • 10 avgångar per vecka 4 tim 45 min
  • Få pris
 • Golden Star Ferries
  • 7 avgångar per vecka 4 tim 40 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Mykonos Heraklion

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Mykonos Heraklion-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Mykonos

Mykonos är en grekisk ö i Kykladernas ögrupp och ligger mellan öarna Tinos, Syros, Paros och Naxos. Öns största stad kallas också Mykonos men även Chora. Ön har ett livligt nattliv och kallas "Greklands Ibiza" på grund av sin sommarklubbscen som lockar ett stort antal turister varje år. Choras arkitektur är typisk för Kykladerna, alla vitkalkade hus med blå fönster, charmiga smala gator med stenbelagda trottoarer och små vita kapell med himmelsblå kupoler. Många besökare väljer att helt enkelt ta en promenad genom Chora, den gamla hamnen, Lilla Venedig och slottet för att insupa charmen i staden.

Det finns två hamnar på ön. Den gamla Mykonos hamn är dit alla passagerarfärjor anländer och den nya hamnen i Tourlos används oftast av kryssningsfartyg. Färjor från Mykonos avgår till Pireus och Rafina på det grekiska fastlandet och till de övriga Kykladerna, Dodekaneserna och Kreta. Konventionella och snabba färjor går till och från ön.

Guide till Heraklion

Heraklion är den största staden på den grekiska ön Kreta och är en av Greklands stora tätorter. Stadens utveckling som inleddes i den 9: e talet och på senare gånger i kom det under arabiska venetianskt och ottomanskt styre; dess erövrare gav initialt det namnet Khandaq eller Handak som var skadad till Candia. Under de olympiska spelen 2004 staden Heraklion som en av de platser för fotbollsturneringen. Bland de mest populära sevärdheterna i Heraklion är fästningsmurar som avgränsar "gamla -". De första befästningarna byggdes av araberna och senare förstärktes av venetianarna på 15-talet. Från sju bastioner överlever endast Martinengo bastion i dag; där besökare hittar grav den berömda författaren N. Kazantzakis med utsikt över staden.

I den gamla hamnen (Venedig) bredvid finns den moderna hamnen kan besökarna se de välvda tarsanades där fartyg som används som ska byggas medan den västra sidan domineras av 16-talet Koule fästning. Heraklion är en viktig hamn för passagerarfartyg och last. Resenärer kan ta färjor och båtar från Heraklion till destinationer inklusive Santorini Ios Island Paros Mykonos och Rhodos. Det finns också flera dagliga färjor till Pireus-hamnen i Aten på det grekiska fastlandet.