Grekland

Såhär bokar du färjor från Grekland till Kreta

Det finns manga valmöjligheter när det kommer till att välja färja från Grekland till Kreta. Det finns 5 färjerederier som tillsammans erbjuder 32 färjelinjer och förbinder till Pireus till Heraklion, Milos till Heraklion & Sitia, Mykonos till Heraklion & Rethymno, Paros till Heraklion & Rethymno, Ios till Heraklion, Pireus till Heraklion, Chania (Hania) & Sitia, Karpathos till Heraklion & Sitia, Rhodos till Heraklion & Sitia, Kasos till Heraklion & Sitia, Milos till Heraklion & Sitia & Heraklion till Sitia

Den snabbaste rutten mellan Grekland och Kreta är Ios till Heraklion med en seglingstid på ca 2 timmar 45 minuter. Med så många rutter att välja mellan så blir det enkelt att jämföra alla liknande rutter i en sökning så att du snabbt hittar det du letar efter.

Grekland-Kreta-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Grekland till Kreta

Om Grekland:

Grekland är ett land i södra Europa som ligger på den södra delen av Balkanhalvön. Landet gränsar till Bulgarien, Makedonien, Albanien i norr och Turkiet i öster. Egeiska havet ligger öster om det grekiska fastlandet, medan Joniska havet ligger åt väster. Både delarna av östra Medelhavsområdet har ett stort antal öar.

Landet betraktas som vagga för den västerländska civilisationen och är födelseplatsen åt demokratin, Olympiska spelen, konst och teater. Grekland har en mycket lång och anmärkningsrik historia i kultur som har visat särskild inflytande i Europa, Nordafrika och Mellanöstern.

Idag är Grekland en utvecklad nation, medlem av Europeiska unionen sedan 1981 och även medlem i euroområdet sedan 2001.

Grekland har varit en av de mest populära turistmålen varje år, särskilt under sommarmånaderna får landets många vackra öar fullsatta av miljontals internationella besökare.

Om Kreta:

Kreta är den största och folkrikaste ön i Grekland, som ligger i Medelhavet , en aning sydost om fastlandet.

Känd för sina varierande landskap bestående av bördiga dalar, fantastiska stränder och den berömda White Mountains till sidan om idylliska hamnar och sömniga byar, har Kreta vackra bakgrunder runt varje hörn.

Ett flertal hävdvunna traditioner är än grundläggande för kretensiska kulturen, inklusive påsk fester, stränginstrument som kallas "lyra" och utförandet av spektakulära lokala danser. Några greker påstår att Kreta kan vara sitt eget land på grund av dess varierande terräng och unika sätt att leva.

Det finns många inhemska färjelinjer som avgår från fastlandet och omgivande skärgårdar i Egeiska havet, och anländer till fem kretensiska portarna på den norra kusten, inklusive huvudstaden Heraklion. Dessa avgångar har varierande restider och drivs av flera operatörer, så det finns gott om val när det gäller att nå Kreta med färja.