Rhodos
Sitia
Färjor till Kreta
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Rhodos till Sitia

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 4 avångar i veckan mellan Rhodos och Sitia. Denna sträcka trafikeras av 3 rederier, Anek Lines, Blue Star Ferries & SeaJets. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Rhodos och Sitia.

Tidtabeller Rhodos till Sitia

Färjor mellan Rhodos och Sitia avgår vanligtvis från Rhodos, ca 11:00. Överfarten tar ungefär 6h 17m.

Färjepriser mellan Rhodos och Sitia

Priserna på en överfast från Rhodos till Sitia varierar oftast mellan 304kr och 2871kr*. Genomsnittspriset är 1353kr*. De billigaste priserna mellan Rhodos och Sitia är ca 304kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 1118kr*. Genomsnittspriset för en bil är 4334kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Sitia och Rhodos?

Det är ungefär 165.0 miles (265.6km) eller 143.4 sjömil mellan Rhodos och Sitia.

Kan jag resa med bil mellan Rhodos och Sitia?

Ja, med Anek Lines, Blue Star Ferries, SeaJets kan du resa med bil på sträckan mellan Rhodos och Sitia. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Rhodos och Sitia.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Rhodos och Sitia?

Ja, fotpassagerare kan resa med Anek Lines, Blue Star Ferries, SeaJets mellan Rhodos och Sitia.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Dodekanisos till Kreta
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Rhodes - Sitia Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 3
Operatörer Anek Lines, Blue Star Ferries & SeaJets
Genomsnittligt pris 1478 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 4
Genomsnittlig seglingstid 6h 24m
Snabbaste seglingstid 4h 45m
Första färjan 11:00
Sista färjan 17:01
Avstånd 143 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Rhodos till Sitia?

  Färjeresan från Rhodos till Sitia tar ungefär 7h 10m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Rhodos till Sitia?

  Priserna för färjan mellan Rhodos - Sitia varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 60 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Rhodos - Sitia?

  4 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Rhodos och Sitia, dessa är
  • Anek Lines
  • SeaJets
  • SeaJets
  • Blue Star Ferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Rhodos - Sitia?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Rhodos - Sitia, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Vad är avståndet från Rhodos till Sitia?

  Det är uppskattningsvis 143 sjömil mellan Rhodos och Sitia.

Så tycker våra kunder om Färjor från Rhodos till Sitia

 • "En intressant utflykt"

  Detta var vår 70-års present till svågern.Hans morfar kom från denna ö, men han hade själv aldrig varit här. En mycket trevlig båtresa och två dagar på plats för att söka upp släktingar. Detta lyckades över förväntan och vi fick en mycket god kontakt med folk i Diafani och Olymbos. En mycket trivsam omväxling till det hektiska livet på Rhodos. Nästan ingen trafik och många vandrare av olika nationaliteter. Ett besök på denna ö kan varmt rekommenderas!

  'Prevelis' travelled on Prevelis

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Rhodos

Rhodos är en grekisk ö som ligger i östra Egeiska havet och är den största av Tolvöarna. Ön ligger nordöst om ön Kreta och sydost om den grekiska huvudstaden Aten. Den ligger också strax utanför kusten i Turkiet. Huvudstaden på ön kallas också Rhodos. Utanför staden Rhodos finns massor med små byar och badorter, bland dem Faliraki, Lindos, Kremasti, Haraki, Pefkos, Archangelos, Afantou, Koskinou, Embona (Attavyros), Paradisi och Trianta (Ialysos).

När du ankommer till en av de största medeltida städerna i Europa genom Gate of Freedom, blir det snart uppenbart att Gamla stan i Rhodos är en mosaik av olika kulturer och civilisationer. Sällan har en besökare chansen att promenera inom medeltida murar och utforska tjugofyra århundraden av historia. De fascinerande medeltida fästningsliknande byggnaderna, bastionerna, murarna, grindarna, smala gränderna, minareterna, gamla husen, fontänerna, lugna och livliga torgen gör att det känns som om du har klivit tillbaka till medeltiden.

Rhodos är ansluten med färja med dagliga avgångar till Pireus, genom konventionella och höghastighetsbåtar. Under sommarmånaderna är Rhodos också ansluten till resten av de Dodekanesiska öarna, tillsammans med Kreta och Kykladerna.


Guide till Sitia

Sitia på den grekiska ön Kreta är en av de minst besökta resmål på ön. Staden byggdes venetianska gånger och sedan förstördes och återuppbyggdes av turkarna även om det finns endast ett fåtal tecken på detta kvar historia. Regionen ger dock fortfarande många ledtrådar och monument till områdets tidiga historia. Idag erbjuder sin långa sandstrand besökare möjlighet att koppla av simma eller att vindsurfa. Den uncrowded regionen Sitia är hem för kloster (särskilt Toplou), arkeologiska platser palmskog stränder, glittrande vikar och fascinerande vandringar över bergen.

Kreta är den största och folkrikaste av de grekiska öarna den femte största ön i Medelhavet, och en av de 13 administrativa regioner i Grekland. Den största staden på Kreta är Heraklion. Ön utgör en betydande del av ekonomin och kulturarv Grekland samtidigt behålla sina egna lokala kulturella drag som sin egen poesi och musik.

Hamnen vid Sitia ansluter Sitia och östra Kreta med flera andra grekiska öar samt med hamnen i Pireus på det grekiska fastlandet. Staden har också en marina som rymmer mindre fiskebåtar och segelbåtar.


Rhodos till Sitia Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 08/04/2024 och 2024-04-14


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Blue Star Ferries 18:00 01:25 7 timmar 25 minuter Fre

Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.