COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Paros - Thira är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Rederier som åker mellan Paros och Thira

  • 15 Sailings Weekly 3 hr 5 min
  • Get price
  • 7 Sailings Weekly 2 hr
  • Get price
  • 7 Sailings Weekly 1 hour 50 min
  • Get price
  • 3 Sailings Weekly 1 hour 55 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Paros till Thira

 • "Res enkelt & snabbt"

  Bra service, fina båtar och de håller tidtabellen

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Paros till Thira

Paros Thira-linjen går mellan Kykladerna och Kykladerna och trafikeras för tillfället av 4 rederier. Blue Star Ferries kör upp till 15 gånger vecka, SeaJets 7 gånger per vecka, Golden Star Ferries 7 gånger per vecka & Minoan Lines kör upp till 3 gånger vecka.

Det är totalt 32 avgångar vecka på sträckan Paros Thira mellan Kykladerna och Kykladerna ombord 4 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Paros

Paros är en grekisk ö som ligger i centrala Egeiska havet och tillhör Kykladernas ögrupp. Paros ligger väster om ön Naxos, som är skild från Paros med en 8 km bred kanal. Paros ligger cirka 160 km sydost om Pireus. Historiskt sett var ön känd för sin fina vita marmor, som gav upphov till termen "Parian" för att beskriva marmor eller porslin med liknande egenskaper. Idag kan övergivna marmorstenbrott och gruvor hittas på ön, men Paros är främst känd som en populär turistort. Parikia (Parikia), huvudstad i Paros, är en vacker kykladisk by med vitkalkade hus och imponerande neoklassiska herrgårdar. En välbevarad 1300-tals venetiansk borg står stolt på en kulle i centrum av byn och erbjuder en fantastisk utsikt över Parikia. I huvudstaden kan du också beundra ett viktigt kyrkligt monument, 600-talskyrkan Panagia Ekatontapyliani, även kallad Katapoliani.

Öns hamn ligger också i Parikia och har både konventionella färjor och höghastighetsfärjor. Färjorna avgår generellt till Pireus och de andra öarna i Kykladerna.


Guide till Thira

Thira är det officiella namnet på ön Santorini, Grekland och ligger i södra Egeiska havet, ca 200 km sydost om det grekiska fastlandet.

Thira är i huvudsak det som återstod efter en enorm vulkanisk explosion som förstörde de tidigaste bosättningarna på en tidigare enda ö, och skapade den nuvarande geologiska caldera.

Med sina dramatiska vyer, fantastiska solnedgångar och vackra stränder är det ingen överraskning att Thira är mycket populär bland semesterfirare.