Pireus till Mykonos färja

Pireus Mykonos rutten ansluter Athen med Kykladerna och körs för tillfället av 3 rederier. Blue Star Ferries kör upp till 7 gånger vecka, Sea Jets 7 gånger per vecka & Hellenic Seaways kör upp till 2 gånger vecka.

Det är kombinerat 16 överfarter vecka på Pireus Mykonos överfarten mellan Athen och Kykladerna och med 3 olika rederier. Vi råder dig att jämnaföra för att få fram den bästa tiden och resan för dig.

Pireus till Mykonos färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Athen till Kykladerna sida.

Pireus - Mykonos färjerederier

 • Blue Star Ferries
  • 7 Avgångar per vecka 5 tim 15 min
  • Få pris
 • Sea Jets
  • 7 Avgångar per vecka 2 tim 39 min
  • Få pris
 • Hellenic Seaways
  • 2 Avgångar per vecka 3 tim 15 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Pireus Mykonos

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Pireus Mykonos är en bil och 2 passagerare.

Pireus guide

Pireus är en hamnstad i Grekland. Staden ligger på saroniska bukten i regionen Attika i Grekland och är en del av Atens stadsområde med centrala Aten ungefär 12 km från Pireus. Centrala Pireus är inte en plats där besökarna väljer att dröja eftersom det är överbelastat med trafik. Bortom sjöfartskontoren, bankerna och de offentliga byggnaderna, hittar du ett virrvarr av gågator, shoppingremsor och ganska nedgångna områden. Det mest attraktiva kvarteret ligger öster om Zea Marina och turistiska Mikrolimano hamnen, som är kantad med kaféer, restauranger och barer.

Hamnen i Pireus är den viktigaste hamnen i Grekland, den största passagerarhamnen i Europa och den tredje största i världen och är centrum för Greklands sjöfart och basen för sin stora handelsflottan. Anläggningarna i hamnen har nyligen renoverats och kvaliteten på bekvämligheterna har förbättrats avsevärt. Dessa inkluderar bankomater, valutaväxling, restauranger, barer, taxibilar och ett brett utbud av resebyråer som säljer färjbiljetter. Hamnen har färjeöverfarter till Kreta, Kykladerna, Dodekaneserna, den östra delen av Grekland och en stor del av norra och östra Egeiska havet.

Mykonos guide

Den grekiska ön Mykonos är en av de berömda Kykladerna och utstrålar en distinkt glamour glans och grekisk personlighet. Mykonos stad Chora är öns huvudstad och är avgörande för öns turism. Hora är väl känt för sin gamla hamn färjeläge, livliga Taxi Square (Plateia Manto Mavrogenous vatten tavernor, museer trendiga butiker och vitkalkade hus särskilt inom sitt Little Venice kvartal. För många turister som vistas på Mykonos är det öns stränder som gör semestern. Stränderna är rikligt på ön och de flesta har vackra, gyllene sand och är lätta att nå. Från juni och framåt kan de börja bli ganska upptagna och de flesta stränder är helt enkelt inte tillräckligt stora för att avskildheten även om solstolar ofta grupperas tillsammans. De närmaste stränderna i Hora och inte nödvändigtvis det bästa som Mykonos har att erbjuda men är mycket populära, både Aghios Stefanos-stranden och Platis Gialos. Men för den mest glittriga stränder party, chef västerut till mycket livlig paradiset och Superb Paradise resorts.

Det finns två hamnar på ön. Den gamla Mykonos hamn är där alla passagerarfärjor anländer och den nya hamnen i Tourlos som oftast används av kryssningsfartyg. Färjor från Mykonos avgår till Pireus och Rafina på det grekiska fastlandet och till de övriga Kykladerna Dodekaneserna och Kreta. Konventionella och snabba färjor till och från ön.