Aten (Lavrio)
Syros
Färjor till Kykladerna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Aten (Lavrio) - Syros är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Lavrio till Syros

Lavrio Syros-rutten går mellan Aten och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Hellenic Seaways trafikerar den här sträckan upp till 2 gånger per vecka med en restid på runt 5 timmar 10 minuter när SeaJets servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 2 timmar 55 minuter.

Det finns totalt 3 linjer att välja på vecka om du vill åka Lavrio Syros-rutten mellan Aten och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Aten (Lavrio) till Syros färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Aten till Kykladerna
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Aten (Lavrio) till Syros?

  Färjeresan från Aten (Lavrio) till Syros tar ungefär 4h 02m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Aten (Lavrio) till Syros?

  Priserna för färjan mellan Aten (Lavrio) - Syros varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 60 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Aten (Lavrio) - Syros?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Aten (Lavrio) och Syros, dessa är
  • Hellenic Seaways
  • SeaJets
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Aten (Lavrio) - Syros?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Aten (Lavrio) - Syros, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Aten (Lavrio) - Syros?

  Ja, mellan Aten (Lavrio) - Syros kan du resan utan bil med
  • Hellenic Seaways
  • SeaJets
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Aten (Lavrio) - Syros?

  Ja, du kan resa med bil mellan Aten (Lavrio) - Syros med
  • Hellenic Seaways
  • SeaJets
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Aten (Lavrio) - Syros?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Hellenic Seaways
 • Vad är avståndet från Aten (Lavrio) till Syros?

  Det är uppskattningsvis 54 sjömil mellan Aten (Lavrio) och Syros.

Guide till Lavrio

Lavrio eller Laurium som det ibland kallas, är en stad i Grekland som ligger i regionen Attika i södra delen av landet. Stadens historia är kopplad till silvergruvan som på den tiden var en viktig inkomstkälla för staten. Staden är belägen cirka 60 km sydost om Aten, Greklands huvudstad, och norr om Cape Sounio. Lavrio är en hamnstad som är mindre betydelsefull än närliggande Pireus och är en förort till Aten. Ett nätsystem för gator täcker bostadsområdet med hamnen i mitten av staden. Den är nu ansluten till den nya internationella flygplatsen Eleftherios Venizelos och Attika Odos motorväg. Närmaste städer är Sounion och Keratea.

Hamnen i Lavrio har passagerarfärjor, kommersiella båtar, yachter och fiskebåtar. Tack vare sitt läge så går det fortare för färjor som avgår från Lavrio hamn att ankomma till Kykladerna och östra Egeiska öarna och gör resan mycket bekvämare än att resa från en annan hamn. Från Lavrio kan färja kan tas till Kea (Tzia), Kythnos, Syros, Mykonos, Paros, Naxos, Ios, Sikinos, Folegandros, Kimolos, Milos, Amorgos, Kythnos, Tinos och Andros.


Guide till Syros

Även om den grekiska ön Syros tillhör Kykladernas ögrupp, är dess arkitektur mer medeltida än kykladisk. Huvudstaden på ön Syros, Ermoupolis, kännetecknas av sina eleganta venetianska herrgårdar, det pittoreska kvarteret Vaporia, de stora kyrkorna och de imponerande neoklassiska byggnaderna, såsom rådhuset och Apollo Theatre på det centrala torget. Stränderna i Syros är trevliga och avkopplande, med många turistanläggningar och boende som omger dem. Det finns tecken på boende på ön som går tillbaka till det 3:e årtusendet f.Kr. i regionerna Halandriani och Kastri. Resultat visar att det måste ha varit ett laboratorium för metallarbeten på ön, som hade handelsförbindelser med Mindre Asien. Under det 6:e århundradet f.Kr. var Syros ockuperat av Samians och många av Samos invånare flyttade till ön. På den tiden föddes den viktiga läkaren och filosofen Pherecydis i Syros och några år senare gick han till Samos och blev lärare i Pythagoras.


Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.