Färja från Lavrio till Syros

Lavrio Syros-rutten går mellan Aten och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. SeaJets trafikerar den här sträckan upp till 1 gånger per vecka med en restid på runt 2 timmar 55 minuter när Blue Star Ferries servicen kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid från 5 tim 10 min.

Det finns totalt 3 linjer att välja på vecka om du vill åka Lavrio Syros-rutten mellan Aten och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Lavrio och Syros

  • SeaJets
    • 1 avgång(ar) per vecka 2 tim 55 min
    • Få pris
  • Blue Star Ferries
    • 2 avgångar per vecka 5 tim 10 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Lavrio Syros

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Lavrio Syros-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Lavrio

Lavrio eller Laurium som det ibland kallas, är en stad i Grekland som ligger i regionen Attika i södra delen av landet. Stadens historia är kopplad till silvergruvan som på den tiden var en viktig inkomstkälla för staten. Staden är belägen cirka 60 km sydost om Aten, Greklands huvudstad, och norr om Cape Sounio. Lavrio är en hamnstad som är mindre betydelsefull än närliggande Pireus och är en förort till Aten. Ett nätsystem för gator täcker bostadsområdet med hamnen i mitten av staden. Den är nu ansluten till den nya internationella flygplatsen Eleftherios Venizelos och Attika Odos motorväg. Närmaste städer är Sounion och Keratea.

Hamnen i Lavrio har passagerarfärjor, kommersiella båtar, yachter och fiskebåtar. Tack vare sitt läge så går det fortare för färjor som avgår från Lavrio hamn att ankomma till Kykladerna och östra Egeiska öarna och gör resan mycket bekvämare än att resa från en annan hamn. Från Lavrio kan färja kan tas till Kea (Tzia), Kythnos, Syros, Mykonos, Paros, Naxos, Ios, Sikinos, Folegandros, Kimolos, Milos, Amorgos, Kythnos, Tinos och Andros.

Guide till Syros

Även om den grekiska ön Syros tillhör Kykladernas ögrupp, är dess arkitektur mer medeltida än kykladisk. Huvudstaden på ön Syros, Ermoupolis, kännetecknas av sina eleganta venetianska herrgårdar, det pittoreska kvarteret Vaporia, de stora kyrkorna och de imponerande neoklassiska byggnaderna, såsom rådhuset och Apollo Theatre på det centrala torget. Stränderna i Syros är trevliga och avkopplande, med många turistanläggningar och boende som omger dem. Det finns tecken på boende på ön som går tillbaka till det 3:e årtusendet f.Kr. i regionerna Halandriani och Kastri. Resultat visar att det måste ha varit ett laboratorium för metallarbeten på ön, som hade handelsförbindelser med Mindre Asien. Under det 6:e århundradet f.Kr. var Syros ockuperat av Samians och många av Samos invånare flyttade till ön. På den tiden föddes den viktiga läkaren och filosofen Pherecydis i Syros och några år senare gick han till Samos och blev lärare i Pythagoras.