Santorini (Thira)
Anafi
Färjor till Kykladerna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Thira (Santorini) till Anafi

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 2 avångar i veckan mellan Thira (Santorini) och Anafi. Denna sträcka trafikeras av 3 rederier, Anek Lines, Blue Star Ferries & Sea Speed Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Thira (Santorini) och Anafi.

Tidtabeller Thira (Santorini) till Anafi

Färjor mellan Thira (Santorini) och Anafi avgår vanligtvis från Thira (Santorini), ca 00:50. Överfarten tar ungefär 1h 15m.

Färjepriser mellan Thira (Santorini) och Anafi

Priserna på en överfast från Thira (Santorini) till Anafi varierar oftast mellan 163kr och 474kr*. Genomsnittspriset är 312kr*. De billigaste priserna mellan Thira (Santorini) och Anafi är ca 95kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 258kr*. Genomsnittspriset för en bil är 663kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid.

Hur långt är det mellan Anafi och Thira (Santorini)?

Det är ungefär 23.6 miles (38.0km) eller 20.5 sjömil mellan Thira (Santorini) och Anafi.

Kan jag resa med bil mellan Thira (Santorini) och Anafi?

Ja, med Anek Lines, Blue Star Ferries, Sea Speed Ferries kan du resa med bil på sträckan mellan Thira (Santorini) och Anafi. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Thira (Santorini) och Anafi.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Thira (Santorini) och Anafi?

Ja, fotpassagerare kan resa med Anek Lines, Blue Star Ferries, Sea Speed Ferries mellan Thira (Santorini) och Anafi.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Santorini (Thira) - Anafi Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 3
Operatörer Anek Lines, Blue Star Ferries & Sea Speed Ferries
Genomsnittligt pris 318 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 2
Genomsnittlig seglingstid 1h 15m
Första färjan 00:50
Avstånd 20 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2024-04-02.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Thira till Anafi?

Färjeresan från Thira till Anafi tar ungefär 1h 30m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vad kostar färjan från Thira till Anafi?

Priserna för färjan mellan Thira - Anafi varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 27 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Thira - Anafi?

2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Thira och Anafi, dessa är
  • Blue Star Ferries
  • Anek Lines

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Thira - Anafi?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Thira - Anafi, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Vad är avståndet från Thira till Anafi?

Det är uppskattningsvis 20 sjömil mellan Thira och Anafi.

Så tycker våra kunder om Färjor från Santorini (Thira) till Anafi

  • "En intressant utflykt"

    Detta var vår 70-års present till svågern.Hans morfar kom från denna ö, men han hade själv aldrig varit här. En mycket trevlig båtresa och två dagar på plats för att söka upp släktingar. Detta lyckades över förväntan och vi fick en mycket god kontakt med folk i Diafani och Olymbos. En mycket trivsam omväxling till det hektiska livet på Rhodos. Nästan ingen trafik och många vandrare av olika nationaliteter. Ett besök på denna ö kan varmt rekommenderas!

    'Prevelis' travelled on Prevelis

    Lӓs mer Läs mindre

Guide till Santorini (Thira)

Santorini, eller Thira för att ge ön sitt officiella namn, är en grekisk ö som ligger i södra Egeiska havet ca 200 km sydost om det grekiska fastlandet. Det är en del av Kykladernas ögrupp och tillsammans med Anafi är det den enda platsen i Europa som har ett varm ökenklimat. Varje besök till Santorini bör innehålla en yachtkryssning till de tre öarna som våldsamt skapats under ett vulkanutbrott under antiken. Öarna kallas Nea Kammeni, Palea Kammeni och Thirassia och deras placering mittemot den västra delen av ön ger besökarna möjlighet att faktiskt se vulkanen och alla dess underverk. Fira, huvudstaden i Santorini, ligger uppe på kanten av en imponerande 260 meter hög klippa, och erbjuder besökarna en imponerande utsikt över vulkanen. Fira stad är full av små vitkalkade hus av traditionell kykladisk arkitektur, kyrkor med blå kupoler och gator fyllda med alla typer av affärer, restauranger, kaféer och barer.

Ön Santorini har två hamnar. Den stora hamnen är Athinios, dit alla färjor och kommersiella båtar anländer. Där finns också den gamla hamnen som oftast används för kryssningsfartyg. Från huvudhamnen, kan färjor tas till Pireus, Rafina och de andra öarna i Kykladerna. Både konventionella och höghastighetsfärjor trafikerar dessa rutter.


Guide till Anafi

Den grekiska ön Anafi är en av Kykladerna ögrupp och är beläget öster om ön Santorini. Grekiska mytologin säger att Anafi, ett paradis av ren skönhet och "exotiska" stränder tvättas av kristallklart vatten, hade dykt upp från botten av Egeiska havet för att ge skydd åt argonaut. När ni kommer till bukten Ayios Nikolaos, kan du se en fantastisk Hora utspelas som i en amfiteater. Byggd på ruinerna av en venetiansk borg, är Hora en pittoresk bild av vitkalkade hus och smala stenlagda gränder. Det är denna bild som en gång hade inspirerat de hantverkare som lämnade sitt hem ö i Kykladerna för att bygga den natursköna bostadsområdet Anafiotika vid foten av Akropolis Rock i Aten, under 1860 till 1870-talet.

I den östra delen av ön ligger klippan Kalamos som är värt ett besök. Det är den näst högsta monolitiska kalkstenen efter Gibraltar och är ett måste för klättrare som kommer att njuta av utmaningen berget har att erbjuda. Även den gamla Apollotemplet i Anafian och klostret Zoodochos Piyi ligger vid foten av berget. För montör klättrare, finns en annan kloster på toppen av Kalamos. Där en hisnande utsikt över havet och de närliggande öarna kommer att vara en belöning för sin insats.


Thira till Anafi Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 27/05/2024 och 2024-06-02


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Blue Star Ferries 03:20 05:05 1 timme 45 minuter Ons
Blue Star Ferries 20:20 22:05 1 timme 45 minuter Lör

Onboard the ferries

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.