Santorini (Thira)
Ios
Färjor till Kykladerna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Thira (Santorini) till Ios

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 22 avångar i veckan mellan Thira (Santorini) och Ios. Denna sträcka trafikeras av 8 rederier, Aegean Sea Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Golden Star Ferries, Minoan Lines, SeaJets, Small Cyclades Lines & Zante Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Thira (Santorini) och Ios.

Tidtabeller Thira (Santorini) till Ios

Färjor mellan Thira (Santorini) och Ios avgår vanligtvis från Thira (Santorini), ca 06:45. Överfarten tar ungefär 46m.

Färjepriser mellan Thira (Santorini) och Ios

Priserna på en överfast från Thira (Santorini) till Ios varierar oftast mellan 312kr och 3369kr*. Genomsnittspriset är 1868kr*. De billigaste priserna mellan Thira (Santorini) och Ios är ca 109kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 1868kr*. Genomsnittspriset för en bil är 3288kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid.

Hur långt är det mellan Ios och Thira (Santorini)?

Det är ungefär 23.7 miles (38.1km) eller 20.6 sjömil mellan Thira (Santorini) och Ios.

Kan jag resa med bil mellan Thira (Santorini) och Ios?

Ja, med Aegean Sea Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Golden Star Ferries, Minoan Lines, SeaJets, Zante Ferries kan du resa med bil på sträckan mellan Thira (Santorini) och Ios. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Thira (Santorini) och Ios.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Thira (Santorini) och Ios?

Ja, fotpassagerare kan resa med Aegean Sea Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Golden Star Ferries, Minoan Lines, SeaJets, Small Cyclades Lines, Zante Ferries mellan Thira (Santorini) och Ios.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Santorini (Thira) - Ios Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 8
Operatörer Aegean Sea Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Golden Star Ferries, Minoan Lines, SeaJets, Small Cyclades Lines & Zante Ferries
Genomsnittligt pris 1927 kr.*
Genomsnittliga dagliga avgångar 3
Genomsnittliga veckovisa avgångar 22
Genomsnittlig seglingstid 46m
Snabbaste seglingstid 30m
Första färjan 06:45
Sista färjan 19:30
Avstånd 20 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2024-04-02.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Thira till Ios?

Färjeresan från Thira till Ios tar ungefär 1h 05m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vad kostar färjan från Thira till Ios?

Priserna för färjan mellan Thira - Ios varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 162 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Thira - Ios?

6 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Thira och Ios, dessa är
 • Blue Star Ferries
 • SeaJets
 • Zante Ferries
 • Golden Star Ferries
 • Cyclades Fast Ferries
 • Small Cyclades Lines

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Thira - Ios?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Thira - Ios, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Vad är avståndet från Thira till Ios?

Det är uppskattningsvis 20 sjömil mellan Thira och Ios.

Så tycker våra kunder om Färjor från Santorini (Thira) till Ios

 • "Snabb båtresa"

  Vi tog färjan Seajet mellan Milos och Sifnos. Snabb och modern katamaran. Fungerar utmärkt. Enda problemet är att man måste ha biljetter i pappersform fast man gör bokningen på internet. Det var i sista stund som vi upptäckte det och vi fick springa till en resebyrå i hamnen som skrev ut papperbiljetter. Kändes omodernt!

  'Seajet2' travelled on Seajet2

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Santorini (Thira)

Santorini, eller Thira för att ge ön sitt officiella namn, är en grekisk ö som ligger i södra Egeiska havet ca 200 km sydost om det grekiska fastlandet. Det är en del av Kykladernas ögrupp och tillsammans med Anafi är det den enda platsen i Europa som har ett varm ökenklimat. Varje besök till Santorini bör innehålla en yachtkryssning till de tre öarna som våldsamt skapats under ett vulkanutbrott under antiken. Öarna kallas Nea Kammeni, Palea Kammeni och Thirassia och deras placering mittemot den västra delen av ön ger besökarna möjlighet att faktiskt se vulkanen och alla dess underverk. Fira, huvudstaden i Santorini, ligger uppe på kanten av en imponerande 260 meter hög klippa, och erbjuder besökarna en imponerande utsikt över vulkanen. Fira stad är full av små vitkalkade hus av traditionell kykladisk arkitektur, kyrkor med blå kupoler och gator fyllda med alla typer av affärer, restauranger, kaféer och barer.

Ön Santorini har två hamnar. Den stora hamnen är Athinios, dit alla färjor och kommersiella båtar anländer. Där finns också den gamla hamnen som oftast används för kryssningsfartyg. Från huvudhamnen, kan färjor tas till Pireus, Rafina och de andra öarna i Kykladerna. Både konventionella och höghastighetsfärjor trafikerar dessa rutter.


Guide till Ios

Den grekiska ön Ios är en del av Kykladerna ögrupp i Egeiska havet och ligger mellan Santorini och Naxos. Ön är känd för sin unika nattliv, vackra stränder och historiska landmärken. Ios är en populär plats för turister från hela världen. Under många år Ios har varit en av de mest älskade öar i Kykladerna och har alla delar av en traditionell grekisk by, i kombination med utmärkt nattliv och fantastiska stränder. Chora är en traditionell sömnig grekisk by under dagen med vindlande gator blå och vita byggnader och färgglada blommor. På natten men de smala gatorna förvandla göra byn platsen att vara för en stor utekväll. Runt ön besökare kan utforska många av de vackra stränder med mjuk vit sand och fantastiska kristallklart vatten. Den mest populära stranden i Ios är Mylopotas strand som sträcker sig över en kilometer och kantas av barer, restauranger och vattensporter. För en lugnare och mer avskild strand upplevelse utforska lik av Valmas stranden eller Kolitsani.


Thira till Ios Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 20/05/2024 och 2024-05-26


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Zante Ferries 07:30 08:50 1 timme 20 minuter Ons, Fre
Zante Ferries 09:00 10:20 1 timme 20 minuter Mån
SeaJets 09:20 10:00 40 minuter Mån
Cyclades Fast Ferries 09:50 10:35 45 minuter Tis, Fre, Sön
SeaJets 10:10 10:50 40 minuter Tis, Fre, Sön
Small Cyclades Lines 11:30 13:20 1 timme 50 minuter Mån
SeaJets 12:00 12:30 30 minuter Sön
SeaJets 12:35 13:15 40 minuter Tis, Fre
Blue Star Ferries 15:30 16:30 1 timme Tors, Lör

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.