Paros till Koufonissi färja

Paros Koufonissi rutten ansluter Kykladerna med Kykladerna och körs för tillfället av 2 rederier. Blue Star Ferries service kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid på runt 3 timmar 5 minuter när Hellenic Seaways servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 1 timme 35 min.

Så det är kombinerat 10 överfarter som erbjuds vecka på Paros Koufonissi rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Paros - Koufonissi färjerederier

  • Blue Star Ferries
    • 3 Avgångar per vecka 3 tim 5 min
    • Få pris
  • Hellenic Seaways
    • 7 Avgångar per vecka 1 timme 35 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Paros Koufonissi

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Paros Koufonissi är en bil och 2 passagerare.

Paros guide

Paros är en grekisk ö som ligger i centrala Egeiska havet och tillhör Kykladernas ögrupp. Paros ligger väster om ön Naxos, som är skild från Paros med en 8 km bred kanal. Paros ligger cirka 160 km sydost om Pireus. Historiskt sett var ön känd för sin fina vita marmor, som gav upphov till termen "Parian" för att beskriva marmor eller porslin med liknande egenskaper. Idag kan övergivna marmorstenbrott och gruvor hittas på ön, men Paros är främst känd som en populär turistort. Parikia (Parikia), huvudstad i Paros, är en vacker kykladisk by med vitkalkade hus och imponerande neoklassiska herrgårdar. En välbevarad 1300-tals venetiansk borg står stolt på en kulle i centrum av byn och erbjuder en fantastisk utsikt över Parikia. I huvudstaden kan du också beundra ett viktigt kyrkligt monument, 600-talskyrkan Panagia Ekatontapyliani, även kallad Katapoliani.

Öns hamn ligger också i Parikia och har både konventionella färjor och höghastighetsfärjor. Färjorna avgår generellt till Pireus och de andra öarna i Kykladerna.

Koufonissi guide

Den grekiska ön Koufonisia består av två öar, och är beläget öster om ön Naxos och väster om ön Amorgos. Öarna kallas Pano Koufonisi och Kato Koufonisi, och de är åtskilda av en smal 200 m brett sund. De kallades Koufonisia [menande Hollow öar] på grund av de stora grottor som gav intrycket att pirater som tittade på dem på avstånd såg det ut som att öarna var ihåliga! Nära kan besökare kunnaatt se övergivna ön Keros som har utsetts till en arkeologisk plats under beskydd, som stora kykladiska artefakter har grävts fram där många gånger.

Av de två öar som utgör Koufonissi är Pano Koufonisi den enda en som bebos. Ön är en favoritdestination för besökare som vill bara koppla av på skyddade gyllene sandstränder, eller längs med mindre naturliga pooler av turkost vatten, eller för att festa i den ursprungliga "ön sätt" med skaldjur färsk från havet.