Kreta

Såhär bokar du färjor från Kreta till Kykladerna

Det finns manga valmöjligheter när det kommer till att välja färja från Kreta till Kykladerna. Det finns 3 färjerederier som tillsammans erbjuder 14 färjelinjer och förbinder till Heraklion till Thira (Santorini), Chania (Hania) till Milos, Heraklion till Thira (Santorini), Milos, Mykonos, Paros, Naxos, Tinos, Syros, Anafi & Ios, Sitia till Milos, Thira (Santorini) & Anafi, Heraklion till Thira (Santorini), Milos, Mykonos, Paros, Naxos, Tinos, Syros, Anafi & Ios, Sitia till Milos, Thira (Santorini) & Anafi, Heraklion till Thira (Santorini), Milos, Mykonos, Paros, Naxos, Tinos, Syros, Anafi & Ios & Rethymno till Thira (Santorini)

Den snabbaste rutten mellan Kreta och Kykladerna är Heraklion till Thira (Santorini) med en seglingstid på ca 1 timme 50 minuter. Med så många rutter att välja mellan så blir det enkelt att jämföra alla liknande rutter i en sökning så att du snabbt hittar det du letar efter.

Kreta-Kykladerna-färjekarta

Klicka här för karta

Om Kreta:

Kreta är den största ön i Grekland och ligger i södra Egeiska havet, som ståtar med en mängd vackra hamnar, stränder och kulle städer.

Inte bara är det naturliga landskapet fylld med fantastiska bakgrunder, utan också härligt unik kultur, mat och historia är alltför ofrånkomlig.

Du kommer att stöta på konstiga palats, renässans byggnader och pittoreska venetianska ruiner. Man kan kanske se lokalbefolkningen utföra kretensiska danser och spela musik med stränginstrument som kallas lyres och laoutos, som erbjuder en grekisk ös upplevelse som ingen annan.

Kreta har ett antal utmärkta hamnar längs dess norra kust, och, tack vare sitt läge i södra Egeiska havet, erbjuder de många vägar till andra grekiska öar och Aten i norr. Detta gör Kreta till en utmärkt startpunkt för att utforska både fastlandet och de många vackra öarna.