Kreta

Såhär bokar du färjor från Kreta till Kykladerna

Det finns flera olika färjerutter som traffikerar resan från Kreta till Kykladerna. Färjorna förbinder för tillfället 2 hamnar in Kreta med 5 hamnar i Kykladerna.Det finns ett kombinerat antal på upp till 49 färjeöverfarter varje vecka där du kan välja mellan 8 färjelinjer som traffikeras av 4 färjerederier där Minoan Lines, Anek Lines, SeaJets & Golden Star Ferries är inkluderat, och där den kortaste rutten tar ca 1 timme 50 minuter (Heraklion till Thira (Santorini)).Det här är en generell sammanfattning av det vi kan erbjuda mellan Kreta och Kykladerna, för mer exakt information använd vår Tider & Priser.

Kreta-Kykladerna-färjekarta

Klicka här för karta

Om Kreta:

Kreta är den största ön i Grekland och ligger i södra Egeiska havet, som ståtar med en mängd vackra hamnar, stränder och kulle städer.

Inte bara är det naturliga landskapet fylld med fantastiska bakgrunder, utan också härligt unik kultur, mat och historia är alltför ofrånkomlig.

Du kommer att stöta på konstiga palats, renässans byggnader och pittoreska venetianska ruiner. Man kan kanske se lokalbefolkningen utföra kretensiska danser och spela musik med stränginstrument som kallas lyres och laoutos, som erbjuder en grekisk ös upplevelse som ingen annan.

Kreta har ett antal utmärkta hamnar längs dess norra kust, och, tack vare sitt läge i södra Egeiska havet, erbjuder de många vägar till andra grekiska öar och Aten i norr. Detta gör Kreta till en utmärkt startpunkt för att utforska både fastlandet och de många vackra öarna.