Heraklion
Mykonos
Färjor till Kykladerna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Heraklion till Mykonos

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 11 avångar i veckan mellan Heraklion och Mykonos. Denna sträcka trafikeras av 3 rederier, Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines & SeaJets. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Heraklion och Mykonos.

Tidtabeller Heraklion till Mykonos

Färjor mellan Heraklion och Mykonos avgår vanligtvis från Heraklion, ca 07:00. Överfarten tar ungefär 4h 51m.

Färjepriser mellan Heraklion och Mykonos

Priserna på en överfast från Heraklion till Mykonos varierar oftast mellan 1008kr och 4154kr*. Genomsnittspriset är 2429kr*. De billigaste priserna mellan Heraklion och Mykonos är ca 815kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 2346kr*. Genomsnittspriset för en bil är 5424kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Mykonos och Heraklion?

Det är ungefär 155.2 miles (249.8km) eller 134.9 sjömil mellan Heraklion och Mykonos.

Kan jag resa med bil mellan Heraklion och Mykonos?

Ja, med Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines, SeaJets kan du resa med bil på sträckan mellan Heraklion och Mykonos. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Heraklion och Mykonos.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Heraklion och Mykonos?

Ja, fotpassagerare kan resa med Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines, SeaJets mellan Heraklion och Mykonos.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Kreta till Kykladerna
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Crete (Heraklion) - Mykonos Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 3
Operatörer Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines & SeaJets
Genomsnittligt pris 2650 kr.*
Genomsnittliga dagliga avgångar 1
Genomsnittliga veckovisa avgångar 12
Genomsnittlig seglingstid 4h 50m
Snabbaste seglingstid 4h 30m
Första färjan 07:00
Sista färjan 10:00
Avstånd 134 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Heraklion till Mykonos?

  Färjeresan från Heraklion till Mykonos tar ungefär 4h 46m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Heraklion - Mykonos?

  3 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Heraklion och Mykonos, dessa är
  • SeaJets
  • Minoan Lines
  • Cyclades Fast Ferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Heraklion - Mykonos?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Heraklion - Mykonos, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Guide till Heraklion

Heraklion är den största staden och huvudstad på den grekiska ön Kreta och är en av de största städerna i Grekland. Knossos är den viktigaste arkeologiska platsen på Kreta, och ligger cirka 5 km sydöst om staden. Det var kung Minos slot och enligt mytologin, Minotaurens hem. Palatset byggdes omkring 1900 f.Kr., under resterna av en neolitisk bosättning.

Det enorma arkeologiska museet, omvandlat från en gammal kraftstation, på hörnet av det centrala torget Eleftherias, har samlat många av fynden från Knossos, Archanes, Festos, Zakros och många andra arkeologiska platser på Kreta. Museet spänner över en period som börjar flera tusen år sedan, genom den minoiska, efter Minoan och senare perioder. Populära höjdpunkter är Festos-skivan, klassiska grekiska och romerska skulpturer, freskomålningar, smycken, väggmålningar och keramik.

Heraklion är en viktig hamn för passagerarfartyg och last. Resenärer kan ta färjor och båtar från Heraklion till destinationer såsom Santorini, Ios Island, Paros, Mykonos och Rhodos. Det finns också flera dagliga färjor till Pireus, hamnen i Aten på grekiska fastlandet.


Guide till Mykonos

Den grekiska ön Mykonos är en av de berömda Kykladerna och utstrålar en distinkt glamour glans och grekisk personlighet. Mykonos stad Chora är öns huvudstad och är avgörande för öns turism. Hora är väl känt för sin gamla hamn färjeläge, livliga Taxi Square (Plateia Manto Mavrogenous vatten tavernor, museer trendiga butiker och vitkalkade hus särskilt inom sitt Little Venice kvartal. För många turister som vistas på Mykonos är det öns stränder som gör semestern. Stränderna är rikligt på ön och de flesta har vackra, gyllene sand och är lätta att nå. Från juni och framåt kan de börja bli ganska upptagna och de flesta stränder är helt enkelt inte tillräckligt stora för att avskildheten även om solstolar ofta grupperas tillsammans. De närmaste stränderna i Hora och inte nödvändigtvis det bästa som Mykonos har att erbjuda men är mycket populära, både Aghios Stefanos-stranden och Platis Gialos. Men för den mest glittriga stränder party, chef västerut till mycket livlig paradiset och Superb Paradise resorts.

Det finns två hamnar på ön. Den gamla Mykonos hamn är där alla passagerarfärjor anländer och den nya hamnen i Tourlos som oftast används av kryssningsfartyg. Färjor från Mykonos avgår till Pireus och Rafina på det grekiska fastlandet och till de övriga Kykladerna Dodekaneserna och Kreta. Konventionella och snabba färjor till och från ön.


Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.