Ios
Santorini (Thira)
Färjor till Kykladerna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Ios till Thira (Santorini)

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 24 avångar i veckan mellan Ios och Thira (Santorini). Denna sträcka trafikeras av 8 rederier, Aegean Sea Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Golden Star Ferries, Minoan Lines, SeaJets, Small Cyclades Lines & Zante Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Ios och Thira (Santorini).

Tidtabeller Ios till Thira (Santorini)

Färjor mellan Ios och Thira (Santorini) avgår vanligtvis från Ios, ca 01:00. Överfarten tar ungefär 45m.

Färjepriser mellan Ios och Thira (Santorini)

Priserna på en överfast från Ios till Thira (Santorini) varierar oftast mellan 433kr och 2788kr*. Genomsnittspriset är 1408kr*. De billigaste priserna mellan Ios och Thira (Santorini) är ca 231kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 1381kr*. Genomsnittspriset för en bil är 2828kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid.

Hur långt är det mellan Thira (Santorini) och Ios?

Det är ungefär 23.7 miles (38.1km) eller 20.6 sjömil mellan Ios och Thira (Santorini).

Kan jag resa med bil mellan Ios och Thira (Santorini)?

Ja, med Aegean Sea Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Golden Star Ferries, Minoan Lines, SeaJets, Zante Ferries kan du resa med bil på sträckan mellan Ios och Thira (Santorini). Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Ios och Thira (Santorini).

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Ios och Thira (Santorini)?

Ja, fotpassagerare kan resa med Aegean Sea Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Golden Star Ferries, Minoan Lines, SeaJets, Small Cyclades Lines, Zante Ferries mellan Ios och Thira (Santorini).

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Ios - Santorini (Thira) Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 8
Operatörer Aegean Sea Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Golden Star Ferries, Minoan Lines, SeaJets, Small Cyclades Lines & Zante Ferries
Genomsnittligt pris 1445 kr.*
Genomsnittliga dagliga avgångar 4
Genomsnittliga veckovisa avgångar 24
Genomsnittlig seglingstid 45m
Snabbaste seglingstid 30m
Första färjan 01:00
Sista färjan 17:25
Avstånd 20 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2024-04-02.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Ios till Thira?

Färjeresan från Ios till Thira tar ungefär 1h 04m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vad kostar färjan från Ios till Thira?

Priserna för färjan mellan Ios - Thira varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 122 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Ios - Thira?

6 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Ios och Thira, dessa är
 • Blue Star Ferries
 • SeaJets
 • Zante Ferries
 • Golden Star Ferries
 • Cyclades Fast Ferries
 • Aegean Sea Lines

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Ios - Thira?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Ios - Thira, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Vad är avståndet från Ios till Thira?

Det är uppskattningsvis 20 sjömil mellan Ios och Thira.

Så tycker våra kunder om Färjor från Ios till Santorini (Thira)

 • "Snabb båtresa"

  Vi tog färjan Seajet mellan Milos och Sifnos. Snabb och modern katamaran. Fungerar utmärkt. Enda problemet är att man måste ha biljetter i pappersform fast man gör bokningen på internet. Det var i sista stund som vi upptäckte det och vi fick springa till en resebyrå i hamnen som skrev ut papperbiljetter. Kändes omodernt!

  'Seajet2' travelled on Seajet2

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Ios

Ios är en grekisk ö i Kykladernas ögrupp i Egeiska havet. Ön är ganska kuperad med klippor som leder ner till havet på de flesta sidor av ön. Ön ligger ungefär halvvägs mellan öarna Naxos och Santorini. Ios hamn är beläget på nordvästra delen av ön på kort avstånd från byn Chora. Resan från hamnen till byn kan göras med buss eller till fots som tar cirka 15 minuter uppför en brant åsneled. Byn präglas av smala stigar och gator av vilka de flesta har nu övertagits av barer, restauranger, butiker och nattklubbar för att tillgodose turister.

Ios kan nås med konventionell färja eller höghastighetsfärjor från hamnarna i Pireus och Rafina med en restid på mellan 4 1/2 timmar och 8 timmar beroende på typ av färja och destination. Ios är också kopplad till de övriga Kykladerna under sommarmånaderna.


Guide till Santorini (Thira)

Den grekiska ön Santorini är en av Kykladerna ögrupp som ligger i södra Egeiska havet. Santorini har en berömd vulkaniskt förflutet, vilket skapar ett surrealistisk och ganska unikt landskap på platser. Den vattenfyllda "caldera" krater förblir en bekant syn för alla som besöker Santorini och är omgiven av en mur av färgglada klippor, vilka är packat med charmiga hus. Santorini är också känt för sina vackra stränder, arkeologiska platser, dess livliga hamnen vid Athinios och dess ganska fantastiska solnedgångar, vilket verkar allt mer spektakulär när utsikten från byn Oia, på öns långt nordligaste spets. Fira är öns huvudstad och ligger bredvid den caldera själv. Öns stränder är extremt distinkt, med mörka vulkaniskt sand, som ofta kan bli extremt varmt, vilket gör en solstol eller handduk mycket nödvändigt ibland. I allmänhet är de allra bästa stränderna erbjuds tenderar att koncentreras kring den östra kusten. Alltid populärt är sträckan finns på Perisa, medan lite söderut, är också Perivolos strand extremt anmärkningsvärt, liksom Röda stranden nära Ancient Akrotiri, där de höga röda klippor är svårt att missa.


Ios till Thira Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 20/05/2024 och 2024-05-26


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Zante Ferries 00:10 01:30 1 timme 20 minuter Sön
Zante Ferries 00:45 02:05 1 timme 20 minuter Ons
Zante Ferries 01:15 02:35 1 timme 20 minuter Fre
SeaJets 11:15 11:50 35 minuter Mån, Lör
SeaJets 11:55 12:35 40 minuter Ons
Blue Star Ferries 14:20 15:30 1 timme 10 minuter Mån, Ons, Fre
Cyclades Fast Ferries 14:55 15:45 50 minuter Mån, Ons, Lör
SeaJets 15:10 15:45 35 minuter Mån, Ons, Lör

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.