Santorini (Thira)
Paros
Färjor till Kykladerna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Thira (Santorini) till Paros

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 34 avångar i veckan mellan Thira (Santorini) och Paros. Denna sträcka trafikeras av 5 rederier, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Golden Star Ferries, Minoan Lines & SeaJets. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Thira (Santorini) och Paros.

Tidtabeller Thira (Santorini) till Paros

Färjor mellan Thira (Santorini) och Paros avgår vanligtvis från Thira (Santorini), ca 06:00. Överfarten tar ungefär 2h 50m.

Färjepriser mellan Thira (Santorini) och Paros

Priserna på en överfast från Thira (Santorini) till Paros varierar oftast mellan 759kr och 3105kr*. Genomsnittspriset är 1836kr*. De billigaste priserna mellan Thira (Santorini) och Paros är ca 332kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 1781kr*. Genomsnittspriset för en bil är 3713kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Paros och Thira (Santorini)?

Det är ungefär 47.8 miles (77.0km) eller 41.6 sjömil mellan Thira (Santorini) och Paros.

Kan jag resa med bil mellan Thira (Santorini) och Paros?

Ja, med Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Golden Star Ferries, Minoan Lines, SeaJets kan du resa med bil på sträckan mellan Thira (Santorini) och Paros. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Thira (Santorini) och Paros.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Thira (Santorini) och Paros?

Ja, fotpassagerare kan resa med Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Golden Star Ferries, Minoan Lines, SeaJets mellan Thira (Santorini) och Paros.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Santorini (Thira) - Paros Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 5
Operatörer Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Golden Star Ferries, Minoan Lines & SeaJets
Genomsnittligt pris 1807 kr.*
Genomsnittliga dagliga avgångar 5
Genomsnittliga veckovisa avgångar 33
Genomsnittlig seglingstid 2h 49m
Snabbaste seglingstid 1h 20m
Första färjan 06:00
Sista färjan 15:45
Avstånd 41 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Thira till Paros?

  Färjeresan från Thira till Paros tar ungefär 2h 04m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Thira till Paros?

  Priserna för färjan mellan Thira - Paros varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 103 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Thira - Paros?

  5 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Thira och Paros, dessa är
  • Blue Star Ferries
  • SeaJets
  • Golden Star Ferries
  • Minoan Lines
  • Cyclades Fast Ferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Thira - Paros?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Thira - Paros, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Vad är avståndet från Thira till Paros?

  Det är uppskattningsvis 41 sjömil mellan Thira och Paros.

Så tycker våra kunder om Färjor från Santorini (Thira) till Paros

 • "Most things very good."

  Impossibel to sit in the cafe and eat, from the beginning people was sitting there for the whole trip, even sleeping. Often using 2 chairs (one for their foots)

  'Blue Star Naxos' travelled on Blue Star Naxos

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Santorini (Thira)

Santorini, eller Thira för att ge ön sitt officiella namn, är en grekisk ö som ligger i södra Egeiska havet ca 200 km sydost om det grekiska fastlandet. Det är en del av Kykladernas ögrupp och tillsammans med Anafi är det den enda platsen i Europa som har ett varm ökenklimat. Varje besök till Santorini bör innehålla en yachtkryssning till de tre öarna som våldsamt skapats under ett vulkanutbrott under antiken. Öarna kallas Nea Kammeni, Palea Kammeni och Thirassia och deras placering mittemot den västra delen av ön ger besökarna möjlighet att faktiskt se vulkanen och alla dess underverk. Fira, huvudstaden i Santorini, ligger uppe på kanten av en imponerande 260 meter hög klippa, och erbjuder besökarna en imponerande utsikt över vulkanen. Fira stad är full av små vitkalkade hus av traditionell kykladisk arkitektur, kyrkor med blå kupoler och gator fyllda med alla typer av affärer, restauranger, kaféer och barer.

Ön Santorini har två hamnar. Den stora hamnen är Athinios, dit alla färjor och kommersiella båtar anländer. Där finns också den gamla hamnen som oftast används för kryssningsfartyg. Från huvudhamnen, kan färjor tas till Pireus, Rafina och de andra öarna i Kykladerna. Både konventionella och höghastighetsfärjor trafikerar dessa rutter.


Guide till Paros

Den grekiska ön Paros är en del av Kykladerna ögrupp i Egeiska havet. Det är en mycket populär semesterdestination och ligger bara en kort hop från ön Naxos, cirka en timme med färja. Paros har fått ett rykte om att vara en extremt välkomnande trevlig ö. Det är den näst största av Kykladerna och är fullmatat med kvalitet attraktioner för alla. Besökare på Paros kommer att kunna delta i vattensporter, njuta av de grekiska tavernor kantar Parikia havet, och utforska kyrkan Panagia Ekatantapiliani, som är känd för att går tillbaka så långt som 326 e Kr. Det finns också ett antal stränder på Paros, såsom Agia Irini, Farangas, Kato och Logaras.

Öns hamn är i Parikia och är värd både konventionella färjor och höghastighetsfärjor. Färjor avgår generellt till Pireus och till de andra öarna i Kykladerna.


Thira till Paros Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 27/11/2023 och 2023-12-03


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
SeaJets 09:35 13:45 4 timmar 10 minuter Mån
Blue Star Ferries 15:30 18:50 3 timmar 20 minuter Tis, Lör, Sön
Blue Star Ferries 15:45 18:50 3 timmar 5 minuter Mån, Ons, Fre
Blue Star Ferries 17:00 20:20 3 timmar 20 minuter Tors

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.