Färja från Syros till Tinos

Syros Tinos-rutten går mellan Kykladerna och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Blue Star Ferries trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 30 minuter när SeaJets servicen kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid från 30 min.

Det finns totalt 9 linjer att välja på vecka om du vill åka Syros Tinos-rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Syros och Tinos

  • Blue Star Ferries
    • 7 avgångar per vecka 30 min
    • Få pris
  • SeaJets
    • 2 avgångar per vecka 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Syros Tinos

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Syros Tinos-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Syros

Syros är en grekisk ö som ligger i Kykladernas ögrupp i Egeiska havet. Ön ligger cirka 145 km sydost om Aten. Det finns tecken på att ön varit bebodd sedan 3000-talet f.Kr. i regionerna Halandriani och Kastri. Resultat visar att det måste ha varit ett laboratorium för metallarbeten på ön, som hade handelsförbindelser med Mindre Asien. på 600-talet f.Kr. var Syros ockuperat av Samianer och många Samos "invånare flyttade till ön. På den tiden föddes den viktiga läkaren och filosofen Pherecydis Syros och några år senare åkte han till Samos och blev lärare i Pythagoras.

Syros är inte bara en vacker ö, men en ö med en levande kultur och en stark passion för konst. Besökare bör därför inte försumma att besöka öns museer och gallerier, men bör också ta sig tid att strosa runt de pittoreska gatorna i de traditionella byarna, och utforska de vackra stränderna och imponerande grottorna.

Syros är ansluten till Pireus med konventionell färja och höghastighetsfärja, och till Rafina med höghastighetsfärja. Överfarten från Pireus tar ca 4 timmar med konventionell färja och 2 timmar och 30 minuter med snabbfärja. Från Rafina tar överfarten cirka 1 timme och 30 minuter. Syros är också ansluten med konventionell färja eller höghastighetsfärja till alla Kykladerna och även Kreta, Dodekaneserna, Thessaloniki och Skiathos.

Guide till Tinos

Den grekiska ön Tinos ligger i norra delen av Kykladernas ögrupp i Egeiska havet. Tinos är perfekt för avkopplande familjesemester där stränderna är lugna och sandiga, omgivna av många turistanläggningar och boende. De mest traditionella byarna i inlandet och är kända för sin pittoreska arkitektur. Pyrgos är den mest karakteristiska byn med en lång tradition av marmorcarving. Ön är också en speciell plats för grekerna då det är hem till kyrkan Panagia (Virgin) ansåg beskyddare av landet, och inuti kyrkan finns en mirakelikon. Denna kyrka tar emot tusentals pilgrimer året runt, särskilt den 15 augusti.

Tinos är ansluten med båt till hamnarna i Pireus och Rafina och även till öarna Andros, Syros och Mykonos, och nästan alla av de kykladiska öarna.